Rozłącza wzmacniacz

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Damian92
NEB-raska...
NEB-raska...
Posty: 1837
Rejestracja: pn gru 28, 2009 23:55
Lokalizacja: Elbląg

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Damian92 » śr gru 12, 2012 23:18

Taki siedzi u mnie zestawik :
- Wzmacniacz - PowerBass ASA 600.4
- Subofer - PowerBass M-12
- Głośniki - u-Dimension EL Comp 6
- Kable - 20mm HW Energetic
- Radio - PIONEER DEH-4200SD

Podłączone to jest tak, że na przodzie grają głośniki podłączone pod wzmaka i skrzynka pod wzmakiem. A pod radiem mam seryjne głośniki w tylnych drzwiach.

Problem polega na tym, że gdy pod głoszę to rozłącza mi wzmaka. Obserwowałem co się dzieje i ma się to następująco, muzyka gra i nie ma reguły kiedy się rozłączy sęk w tym, że wzmacniacz się nie wyłącza bo dioda świeci na zielono na wzmacniaczu, tylko tak jakby wyłącza się skrzynka i przednie głośniki.
W golfie jak miałem podłączone to nic nie rozłączało a założyłem do passata i rozłącza. Sprawdzałem wszystkie łączenia kabli i nigdzie nie są luźne a ni nie po załamywane.
Nurtują mnie 2 rzeczy czy kable chinch mogły się załamać przełamać i nie łączą ? może być "zła" masa i nie będzie wyłączało wzmacniacza a będzie rozłączało skrzynkę i przednie głośniki ?



Awatar użytkownika
Em@S aKa FanatiC'al
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 416
Rejestracja: czw cze 23, 2011 23:46
Lokalizacja: NEB-raska-Katowice

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Em@S aKa FanatiC'al » czw gru 13, 2012 02:16

mialem cos takiego ale u mnie dzialalo to tak zimne luty na dziurach lub gdy wzmak dostawal wstrzasu rozlanczalo mi nie wiem jak u Cb , kumpel polutowal mi na nowo wszystko i teraz mam spokój :)


Obrazek
Był mk III
Obrazek
Był mk IV

Jest Toledo II VR5
oraz CzarnuCh MK II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583343" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA FP https://www.facebook.com/Czarnuch-MK-II ... 174555487/" onclick="window.open(this.href);return false;

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 614
Rejestracja: pt paź 08, 2004 09:41
Lokalizacja: dolny śląsk

Re: Rozłącza wzmacniacz

Post autor: ditomek » czw gru 13, 2012 09:00

jak może się rozłączać na raz 3 głośniki?
wspólnym mianownikiem jest albo radio albo wzmak.
skoro po takim wyłączeniu tył gra nadal to na 268,503% jest to wina wzmacniacza.
Piszesz ze jak grasz głośno, wiec sam widzisz...



Awatar użytkownika
Damian92
NEB-raska...
NEB-raska...
Posty: 1837
Rejestracja: pn gru 28, 2009 23:55
Lokalizacja: Elbląg

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Damian92 » czw gru 13, 2012 11:57

ditomek, też obstawiałem wzmaka ale chciałem się upewnić. Jest jakaś możliwość sprawdzenia go ?



Awatar użytkownika
Em@S aKa FanatiC'al
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 416
Rejestracja: czw cze 23, 2011 23:46
Lokalizacja: NEB-raska-Katowice

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Em@S aKa FanatiC'al » czw gru 13, 2012 13:12

elektryk niech sprawdzi zimne luty :)


Obrazek
Był mk III
Obrazek
Był mk IV

Jest Toledo II VR5
oraz CzarnuCh MK II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583343" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA FP https://www.facebook.com/Czarnuch-MK-II ... 174555487/" onclick="window.open(this.href);return false;

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 614
Rejestracja: pt paź 08, 2004 09:41
Lokalizacja: dolny śląsk

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: ditomek » czw gru 13, 2012 14:55

Damian92, wyjmij i podłącz w aucie kumpla/koleżanki



Awatar użytkownika
elpiotrek
Forum Master
Forum Master
Posty: 1982
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 19:25
Lokalizacja: elblag i braniewo

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: elpiotrek » czw gru 13, 2012 18:44

co tam masz za sygnal,owki rca z radia do wzmaka? moze sie gdzies wiazka przelamala. moze przy wtyczkach sie gdzies zalamał przewód. z zewnątrz moze nie byc widac a w srodku bedzie przerwa. sprobuj na nowych sygnałowkach.
a jak nie to to moze wejscie we wzmacniaczu bedzie skopane i przy wstrzasach nie łączy.


Audi a4 b5 1.8T Quattro

sprzedany:
mk3: vento front, szeroka stal, gleba, hbm
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian92
NEB-raska...
NEB-raska...
Posty: 1837
Rejestracja: pn gru 28, 2009 23:55
Lokalizacja: Elbląg

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Damian92 » czw gru 13, 2012 21:03

elpiotrek, jeszcze sprawdzę sygnałówki, a na rozłączanie nie ma opcji mogę jechać po idealnie równej drodze a i tak rozłączy.



Awatar użytkownika
elpiotrek
Forum Master
Forum Master
Posty: 1982
Rejestracja: ndz paź 05, 2008 19:25
Lokalizacja: elblag i braniewo

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: elpiotrek » pn gru 17, 2012 21:18

Damian92, i co?


Audi a4 b5 1.8T Quattro

sprzedany:
mk3: vento front, szeroka stal, gleba, hbm
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian92
NEB-raska...
NEB-raska...
Posty: 1837
Rejestracja: pn gru 28, 2009 23:55
Lokalizacja: Elbląg

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Damian92 » wt gru 18, 2012 13:27

elpiotrek, nie miałem skąd wziąść sygnałówek ale zauważyłem jadąc dziś, że rozłącza jak jest "dużo" bassu jak np jest sam wokal tomogę słuchać ile wlezie i nie rozłączy.



Awatar użytkownika
dan124
_
_
Posty: 479
Rejestracja: wt sie 22, 2006 12:16
Lokalizacja: wawa

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: dan124 » wt gru 18, 2012 15:30

Przejrzyj instalację.

Jeszcze raz jak to już robiłeś.

A zwłaszcza kabelki głośnikowe.



Awatar użytkownika
Damian92
NEB-raska...
NEB-raska...
Posty: 1837
Rejestracja: pn gru 28, 2009 23:55
Lokalizacja: Elbląg

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Damian92 » wt gru 18, 2012 15:47

dan124, na przód idą nowe kable pod wykładziną a od skrzynki sprawdzałem i nie widać żadnych uszkodzeń ani żeby luźny był. A najdziwniejsze jest to, że jak miałem podłączone w golfie to wszystko grało normalnie. A może być "za słaba" masa ? bo w golfie miałem zeszlifowaną farbę a tu nie, przykręcone do śruby od pasów



kamso567
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 110
Rejestracja: sob paź 29, 2011 09:27

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: kamso567 » wt gru 18, 2012 17:28

może i tak być



Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2252
Rejestracja: ndz maja 14, 2006 18:08
Lokalizacja: NEB-raska
Kontakt:

Rozłącza wzmacniacz

Post autor: Dj Darecki » wt gru 18, 2012 19:55

Śruba dobrze przewodzi :)
Sprawdź może na postoju w momencie rozłączania głośników napięcie na wzmaku ..


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]


[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości