Jakie glosniki na zastępstwo oryginalnych z Nokia DSP?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
Jak w temacie, kupiłem zestaw nokia dsp, lecz dwa glosniki sa nie sprawne i mylse co zamiast nich wstawić, Chodzi mi o te dwa większe z tyłu, raczej wolałbym wstawić to samo, lecz na allegro znalazłem tylko to
http://allegro.pl/oryginalne-glosniki-g ... 27453.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/glosnik-glosniki-vw-n ... 92807.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli chodzi o numer produktu to różnią się tylko ostatnią literą i kolorem naklejki ( u mnie na końcu jest C i zielona naklejka)
Czy powyzsze glosniki beda normalnie działac z zestawem ?
Jak w temacie, kupiłem zestaw nokia dsp, lecz dwa glosniki sa nie sprawne i mylse co zamiast nich wstawić, Chodzi mi o te dwa większe z tyłu, raczej wolałbym wstawić to samo, lecz na allegro znalazłem tylko to
http://allegro.pl/oryginalne-glosniki-g ... 27453.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/glosnik-glosniki-vw-n ... 92807.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli chodzi o numer produktu to różnią się tylko ostatnią literą i kolorem naklejki ( u mnie na końcu jest C i zielona naklejka)
Czy powyzsze glosniki beda normalnie działac z zestawem ?
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Jakie glosniki na zastępstwo oryginalnych z Nokia DSP?
Nie o to pytałem... Może dla ciebie tez zestaw nie zdaje egzaminu, ale mi starcza w 100%.powalla pisze:Weź tańsze , to mniej utopisz .
Nie chce jakiś mega tub w bagażniku i żeby było mnie słychać na kilometr w okolicy. Też żeby złożyć dobry sprzęt musiałbym dać ok 1,5k (przynajmniej takie zestawy mnie by interesowały, inne właściwie nie grają) np Herzt HSK 165 ~350zł, radio jakiś Alpine? 300-600zł - i już mam ok 1k,a dolicz do tego jeszcze jakiś dobry sub i 2 lub jeden wzmak(zalezy jak kto lubi). A zestaw nokii kosztował mnie 250zł...
PS. Super dajesz przykład jako moderator nabijając pisząc takie posty...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że sprzęt jak kosztuje, to słychać z kilometra Bzdura i tyle ! Co do reszty pytania, to jak wyżej
Przeciez moja odpowiedz byla prosta , zwiezla i na temat , a ze odebrales ja jak odebrales , to juz Twoj problem .
Co do tych 250 zl , to juz nie napisze ze umoczyles , bo znow zle odbierzesz ...
Co do tych 250 zl , to juz nie napisze ze umoczyles , bo znow zle odbierzesz ...
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli, że za takie pieniądze to kupie syf, który głośno gra i nic więcej.bogib184 pisze:Nie jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że sprzęt jak kosztuje, to słychać z kilometra Bzdura i tyle ! Co do reszty pytania, to jak wyżej
powalla, nie pytałem o to czy warto inwestowac bo to juz mój problem. Pytam tylko jakie głośniki mam wybrać żeby działały z tym zestawem, aż tak ciężko zrozumieć to pytanie? ...
A poza tym jeżeli jesteś taki pewny siebie to powiedz jaki niby zestaw złożysz za 250zl
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2012 20:28 przez sebool12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Do 250 to biorę Diorę za 130 i za 100 jakiegoś starego wzmacniacza Kenwooda, trochę drutów i wygłuszonych furtkach rozjeżdża to DSP jak mój VW żabę na drodze
Każde nawet blaupunkty "za stówe" podpięte pod wzmacniacz zagrają lepiej niż te "ori dsp "
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A radio ?bogib184 pisze:Do 250 to biorę Diorę za 130 i za 100 jakiegoś starego wzmacniacza Kenwooda, trochę drutów i wygłuszonych furtkach rozjeżdża to DSP jak mój VW żabę na drodze
Niech ci będzie, że lepiej gra. Trudno, utopie kasę. Teraz zadowolony? Jestem pełni świadom tego, że ten zestaw nie jest najlepszy, ale wiem jak to gra i mi naprawdę coś takiego wystarczy, tym bardziej, że chcę utrzymać swoje auto w serii i taki rarytas jak ten zestaw jak najbardziej jest mi na rękę.powalla pisze:Każde nawet blaupunkty "za stówe" podpięte pod wzmacniacz zagrają lepiej niż te "ori dsp "
Wróćmy do tematu. Czy głośniki, które wymieniłem wyżej będą śmigać tak samo czy nie? Proste pytanie i prosta odpowiedź (chyba?)- Tak lub Nie
-
- Forum Master
- Kontakt:
A o co Tobie chodzi ? Czego nie wiesz ? Znasz średnicę głośników, więc jaki problem ? Czy będzie grało ? Zapytaj sprzedawcę, czy sprawne Nic tutaj dodać nie można, jak takie same, to co, zależy Ci na cyferkach i innym kolorze naklejki ?
sebool12 pisze: Tak lub Nie
Tragedia , w drugim poście odpowiedziałem najprościej jak można , a Ty swoje ...
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Eh.. Głośniki, które mi padły były o oznaczeniu 1H0 035 411 C, a na allegro znalazłem tylko 1H0 035 411 A. I stąd moje pytanie - czy te głośniki bez problemu zastąpią poprzednie?bogib184 pisze:A o co Tobie chodzi ? Czego nie wiesz ? Znasz średnicę głośników, więc jaki problem ? Czy będzie grało ? Zapytaj sprzedawcę, czy sprawne Nic tutaj dodać nie można, jak takie same, to co, zależy Ci na cyferkach i innym kolorze naklejki ?
Temat do zamknięcia/Kosza
PS. Oczekiwałem prostej odpowiedzi, a uzyskałem stek "mądrych" wypowiedzi moderatora -,-
Jakie pytanie taka odpowiedź ...a że ktoś nie może/umie wyciągnąć wniosków , to już nie mój problem .