Jakie glosniki na zastępstwo oryginalnych z Nokia DSP?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
sebool12
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: sebool12 » czw paź 04, 2012 22:15

Witam

Jak w temacie, kupiłem zestaw nokia dsp, lecz dwa glosniki sa nie sprawne i mylse co zamiast nich wstawić, Chodzi mi o te dwa większe z tyłu, raczej wolałbym wstawić to samo, lecz na allegro znalazłem tylko to
http://allegro.pl/oryginalne-glosniki-g ... 27453.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/glosnik-glosniki-vw-n ... 92807.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeżeli chodzi o numer produktu to różnią się tylko ostatnią literą i kolorem naklejki ( u mnie na końcu jest C i zielona naklejka)

Czy powyzsze glosniki beda normalnie działac z zestawem ?

Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy :bajer:
:los2:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 05, 2012 00:15

Weź tańsze , to mniej utopisz .

Awatar użytkownika
sebool12
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Jakie glosniki na zastępstwo oryginalnych z Nokia DSP?

Post autor: sebool12 » pt paź 05, 2012 02:02

powalla pisze:Weź tańsze , to mniej utopisz .
Nie o to pytałem... Może dla ciebie tez zestaw nie zdaje egzaminu, ale mi starcza w 100%.
Nie chce jakiś mega tub w bagażniku i żeby było mnie słychać na kilometr w okolicy. Też żeby złożyć dobry sprzęt musiałbym dać ok 1,5k (przynajmniej takie zestawy mnie by interesowały, inne właściwie nie grają) np Herzt HSK 165 ~350zł, radio jakiś Alpine? 300-600zł - i już mam ok 1k,a dolicz do tego jeszcze jakiś dobry sub i 2 lub jeden wzmak(zalezy jak kto lubi). A zestaw nokii kosztował mnie 250zł...

PS. Super dajesz przykład jako moderator nabijając pisząc takie posty...

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » pt paź 05, 2012 14:38

Nie jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że sprzęt jak kosztuje, to słychać z kilometra :banghead: Bzdura i tyle ! Co do reszty pytania, to jak wyżej :bigok:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 05, 2012 14:59

Przeciez moja odpowiedz byla prosta , zwiezla i na temat , a ze odebrales ja jak odebrales , to juz Twoj problem .
Co do tych 250 zl , to juz nie napisze ze umoczyles , bo znow zle odbierzesz ...

Awatar użytkownika
sebool12
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: sebool12 » pt paź 05, 2012 17:37

bogib184 pisze:Nie jesteś pierwszą osobą, której się wydaje, że sprzęt jak kosztuje, to słychać z kilometra :banghead: Bzdura i tyle ! Co do reszty pytania, to jak wyżej :bigok:
Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli, że za takie pieniądze to kupie syf, który głośno gra i nic więcej.

powalla, nie pytałem o to czy warto inwestowac bo to juz mój problem. Pytam tylko jakie głośniki mam wybrać żeby działały z tym zestawem, aż tak ciężko zrozumieć to pytanie? ...
A poza tym jeżeli jesteś taki pewny siebie to powiedz jaki niby zestaw złożysz za 250zl :bajer:
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2012 20:28 przez sebool12, łącznie zmieniany 1 raz.

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » pt paź 05, 2012 18:30

Do 250 to biorę Diorę za 130 i za 100 jakiegoś starego wzmacniacza Kenwooda, trochę drutów i wygłuszonych furtkach rozjeżdża to DSP jak mój VW żabę na drodze :helm:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 05, 2012 19:33

Każde nawet blaupunkty "za stówe" podpięte pod wzmacniacz zagrają lepiej niż te "ori dsp " :bajer:

Awatar użytkownika
sebool12
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: sebool12 » pt paź 05, 2012 19:53

bogib184 pisze:Do 250 to biorę Diorę za 130 i za 100 jakiegoś starego wzmacniacza Kenwooda, trochę drutów i wygłuszonych furtkach rozjeżdża to DSP jak mój VW żabę na drodze :helm:
A radio ? :bajer:
powalla pisze:Każde nawet blaupunkty "za stówe" podpięte pod wzmacniacz zagrają lepiej niż te "ori dsp " :bajer:
Niech ci będzie, że lepiej gra. Trudno, utopie kasę. Teraz zadowolony? Jestem pełni świadom tego, że ten zestaw nie jest najlepszy, ale wiem jak to gra i mi naprawdę coś takiego wystarczy, tym bardziej, że chcę utrzymać swoje auto w serii i taki rarytas jak ten zestaw jak najbardziej jest mi na rękę.
Wróćmy do tematu. Czy głośniki, które wymieniłem wyżej będą śmigać tak samo czy nie? Proste pytanie i prosta odpowiedź (chyba?)- Tak lub Nie :kac:

bogib184
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: bogib184 » pt paź 05, 2012 20:12

A o co Tobie chodzi ? Czego nie wiesz ? Znasz średnicę głośników, więc jaki problem ? Czy będzie grało ? Zapytaj sprzedawcę, czy sprawne :kac: Nic tutaj dodać nie można, jak takie same, to co, zależy Ci na cyferkach i innym kolorze naklejki ? :banghead:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 05, 2012 20:22

sebool12 pisze: Tak lub Nie

Tragedia , w drugim poście odpowiedziałem najprościej jak można , a Ty swoje ...

Awatar użytkownika
sebool12
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: sebool12 » pt paź 05, 2012 20:31

bogib184 pisze:A o co Tobie chodzi ? Czego nie wiesz ? Znasz średnicę głośników, więc jaki problem ? Czy będzie grało ? Zapytaj sprzedawcę, czy sprawne :kac: Nic tutaj dodać nie można, jak takie same, to co, zależy Ci na cyferkach i innym kolorze naklejki ? :banghead:
Eh.. Głośniki, które mi padły były o oznaczeniu 1H0 035 411 C, a na allegro znalazłem tylko 1H0 035 411 A. I stąd moje pytanie - czy te głośniki bez problemu zastąpią poprzednie?

Temat do zamknięcia/Kosza

PS. Oczekiwałem prostej odpowiedzi, a uzyskałem stek "mądrych" wypowiedzi moderatora -,-

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt paź 05, 2012 22:03

Jakie pytanie taka odpowiedź ...a że ktoś nie może/umie wyciągnąć wniosków , to już nie mój problem .

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”