Witam.
Po odlaczeniu akumulatora w moim golfiku zdalem sobie sprawe, ze nie znam kodu do radia.
Auto jest sprowadzane, wiec ciezko bedzie mi dotrzec do poprzedniego wlasciciela i spytac.
W zwiazku z tym mam pytanie: Czy ktos wie gdzie w Warszawie mozna tanio rozwiazac moj problem? Mysle o Wolumenie, ale nie potrafie nawet wyjac radia, a nie wiem czy ktos na Wolumenie bedzie chcial mi wyjac radio z auta i dopiero je rozkodowac.
I pytanie drugie: Jak wyjac takie radio, czy trzeba miec jakies specjalne narzedzia? I kto moze mi wyjac? Czy zrobia to w kazdym serwisie elektryki/elektroniki samochodowej?
Wyjecie podejrzewam zalatwiloby sprawe, bo znalazlem strone, na ktorej trzeba ladnie poprosic i po podaniu nr seryjnego radia podaja kod.
Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Pozdrawiam,
JJ
VW Alpha problem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jesli masz stara alphe taka jak na tej aukcji
http://allegro.pl/item103719987_volkswa ... cc_eu.html
to chyba pod tymi maskownicami na brzegach przy guzikach powinny byc otworki do wsadzenia "kluczyka" ktory odegnie kawalek blaszki ktory trzyma radio w kieszeni, prawdopodobne jest to ze tak jak w innych radiach vw jako ten kluczyk moze posluzyc gwozdzik
zdarza sie rowniez ze na obudowie radia jest napisany kod wiec przy odrobinie szczescia uda ci sie rozkodowac auto bez wizyty u specjalisty
pozdrawiam.
http://allegro.pl/item103719987_volkswa ... cc_eu.html
to chyba pod tymi maskownicami na brzegach przy guzikach powinny byc otworki do wsadzenia "kluczyka" ktory odegnie kawalek blaszki ktory trzyma radio w kieszeni, prawdopodobne jest to ze tak jak w innych radiach vw jako ten kluczyk moze posluzyc gwozdzik
zdarza sie rowniez ze na obudowie radia jest napisany kod wiec przy odrobinie szczescia uda ci sie rozkodowac auto bez wizyty u specjalisty
pozdrawiam.
radio wyjmuje sie kluczykiem sciaga w dolnych rogach zaslepki i przy pomocy kluczyka wyjmujesz radyjko:) a maciej ma racje co do kodu moze on byc napisany na radiu:)i ominie cie ta nieprzyjemnosc z odkodowaniem:)
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]