Czym skleic Mdf
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Czym skleic Mdf
Witam jestem na etapie monstazu zestawu HERTZ HSK165...robie dystanse i mam pytanko czym najlepiej skleic mdf aby sie to wszystko solidnie trzymalo kupy...oczywiscie sruby tez pojda ale klej takze jest niezbedny.....
Re: Czym skleic Mdf
Np wikol, rakol,kleber itpćwikła pisze:Witam jestem na etapie monstazu zestawu HERTZ HSK165...robie dystanse i mam pytanko czym najlepiej skleic mdf aby sie to wszystko solidnie trzymalo kupy...oczywiscie sruby tez pojda ale klej takze jest niezbedny.....
Chodzi Ci o szczeliny między płytami mdfu? Obijasz skają albo czymś takim mam rozumieć?
Ja to robiłem wikolem albo szpachlą - wikolem jest szybciej i "czyściej"
"wyrównac wszystkie przyciecia" - jeżeli zrozumiałem to ściren papiren 40-100 i powodzenia;]
Panel z drzwiami łączysz na wkręty, uszczelniając silikonem/uszczelkami do okien. Między kosz głośnika a panel również miło dać uszczelkę(albo i dwie obok siebie).
To chyba tyle
Ja to robiłem wikolem albo szpachlą - wikolem jest szybciej i "czyściej"
"wyrównac wszystkie przyciecia" - jeżeli zrozumiałem to ściren papiren 40-100 i powodzenia;]
Panel z drzwiami łączysz na wkręty, uszczelniając silikonem/uszczelkami do okien. Między kosz głośnika a panel również miło dać uszczelkę(albo i dwie obok siebie).
To chyba tyle