Witam. Musiałem popruć wygłuszenie w moim Mk3 5D w miejscu dużego otworu technologicznego w przednich drzwiach, oraz zdemontowałem dołożone "żebrowanie" ze względu na to, że nie spełniało oczekiwanej roli ( było to dosyć elastyczne ).
Teraz chciał bym to zakryć blachą alu i zanitować ( 2 blachy aluminium po 0.5mm i miedzy nimi tworzywo, a całość ma 2mm ).
Jednakże boczek częścią kieszeni ( jest tu wypukły ), wydaje mi się, że wchodzi trochę w drzwi i jak bym zakrył to tą blachą na prosto, to bym nie założył tapicerki.
Mam rację co do tego, czy tak mi się wydaje ?
Jak wy zakrywaliście otwory technologiczne ? - chodzi o zakrycie blachą, żebrowanie itp. a nie nakładanie mat.
Wygłuszanie - zakrywanie otworu technologicznego
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=193202" onclick="window.open(this.href);return false;
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
nie wydaje ci się trzeba ja uformować dobrze troszkę to pracochłonne bo często trzeba tapicerkę zakładać i patrzyć czy jest ok ale da się zrobić tez to przerabiałemGawior pisze:Mam rację co do tego, czy tak mi się wydaje ?
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
powalla, przeglądałem instalacje forumowiczów. Także wygłuszenia na innych forach, oraz to co wypluło mi google (staram się najpierw szukać zanim zadam pytanie), ale konkretów nie znalazłem.
Z całkowitym zakryciem dałem sobie spokój. Materiał który miałem nie nadawał się do wyginania, cały arkusz blachy aluminiowej nie był by mi potrzebny, a do tego wychodziło parę groszy za to.
Zrobiłem tak jak miałem wcześniej, czyli żebrowanie, ale tym razem z płaskownika aluminiowego 5cm szerokości i 2mm grubości. Wszystko przynitowałem porządnie na stałe.
W końcu nie grzebie się tam co tydzień, a jak już coś, to rozwiercić aluminiowego nita 4mm to tylko moment.
Na żebrowanie dałem matę twardą, a na wierzch pójdzie coś miękkiego.
Jak na razie zrobione drzwi pasażera, ale jestem zadowolony.
Wygłuszenie drugich drzwi rozpruję dzisiaj. Z tymi drzwiami mam więcej roboty, bo coś mi mechanizm el. szyby brzęczy i przy uszczelce gdzie szyba wchodzi w drzwi ( to były powody prucia wygłuszenia ).
Z całkowitym zakryciem dałem sobie spokój. Materiał który miałem nie nadawał się do wyginania, cały arkusz blachy aluminiowej nie był by mi potrzebny, a do tego wychodziło parę groszy za to.
Zrobiłem tak jak miałem wcześniej, czyli żebrowanie, ale tym razem z płaskownika aluminiowego 5cm szerokości i 2mm grubości. Wszystko przynitowałem porządnie na stałe.
W końcu nie grzebie się tam co tydzień, a jak już coś, to rozwiercić aluminiowego nita 4mm to tylko moment.
Na żebrowanie dałem matę twardą, a na wierzch pójdzie coś miękkiego.
Jak na razie zrobione drzwi pasażera, ale jestem zadowolony.
Wygłuszenie drugich drzwi rozpruję dzisiaj. Z tymi drzwiami mam więcej roboty, bo coś mi mechanizm el. szyby brzęczy i przy uszczelce gdzie szyba wchodzi w drzwi ( to były powody prucia wygłuszenia ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090