Resetujące sie radio podczas większego obciążenia.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
KamilP
DieseL PoweR
DieseL PoweR

Post autor: KamilP » pn lip 23, 2012 13:51

Witam. Potrzebuję Waszej pomocy. Posiadam radio JVC KD-S711R, staruszek jakiś od brata dostałem, ale na płyty. I tak, poszedłem do sąsiada, bo nie miałem kostki w starym radiu, on mi podłączył i wszystko było ok. Ale zaczęło mi brakować opcji gaszenia radia z kluczyka. Pożyczony miernik i do dzieła, szukamy kabelka stacyjkowego, jest. Podłączam wg instrukcji chyba z tej strony, chociaż już nie pamiętam. Podłaczyłem, test niby wszystko ok ale jak wyjmę kluczyk to kasują się ustawienia.. To mała zamiana kabelków (aku i podtrzymujący) i wszystko działa. Ale jak głośniej muzyki słuchałem (sprzęt marny, 2 głośniczki Peiying PY-AQ302C 4'' w desce rozdzielczej) to mi przykasał lekko ekran. Ale teraz jest gorzej bo jak jest większy bas (na ustawieniach średnio basowych bez podbicia basów :jezor: ) radio się resetuje. Wcześniej podczas postoju, myślę że może aku słabszy ładowania nie ma czy coś, a dzisiaj tak samo podczas jazdy.. i coraz częściej to sie dzieje. Czemu tak może być? Zauważyłem, jeszcze wcześniej że ten kabel co chyba do stacyjki idzie (nie mam miernika więc nie sprawdzę.. ) jest dość cienki, i ciekawe czy radio nie bierze z tego cienkiego kabelka całego prądu a z tego zwykłego tylko podtrzymanie.. chociaż wątpię ale nie wiem jak to jest rozwiązane. Jak to moge naprawić, może jakaś zmiana kabli może coś żeby mi się kurcze coś nie potopiło.. Z wyłaczania radia kluczykiem nie chciał bym rezygnować bo to bardzo wygodne, co prawda bez kluczyka mogę tylko wyjąć, włożyć płytę, sprawdzić godzinę w radio i tyle, włączyć się nie pozwala, ale to akurat mi nie przeszkadza.. Tutaj foto jak to jest podłączone, przynajmniej z tego co pamiętam, bo robiłem to dość dawno, dopiero teraz problem resetowania mnie nawiedził Obrazek
Wcześniej też miałem masę rozdzieloną przełacznikiem, bo w starym radiu wyłącznik się popsuł i ktos na taki pomysł wpadł. Teraz ten kabel złaczyłem, resetować się na razie nie resetuje ale ekran wraz lekko przygasa przy większym basie, a z tym resetowaniem to jakieś humory ma..
Ale się rozpisałem. Proszę o pomoc..

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn lip 23, 2012 14:00

Do radia potrzebujesz 3 kable , czyli minus , plus stały i plus po stacyjce . Miernik w łapę , szukasz tych kabli podpinasz i MUSI działać . Jeśli się resetuje , to któryś kabelek niedomaga ...znaleźć , naprawić i po sprawie .
Temat omawiany wielokrotnie.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”