Witam serdecznie.
Jako nowa osoba na Waszym pomocnym (mam nadzieję) forum chciałbym się przywitać i od razu przejść do meritum sprawy.
Muszę wymienić antenę w golfie IV. Instalacja oryginalna VW(radio+antena).
Wiem, że antena jest aktywna, ale problem jest z ilością kabli wychodzących z anteny.
Przeglądając All**gro zauważyłem, że są sprzedawane dwa rodzaje anten i każda z nich sygnowana jest oznaczeniem "golf 4".
Pierwszy typ ma jeden kabel wychodzący z anteny:
Drugi typ ma 2 kable:
interesuje mnie ta antena:
http://allegro.pl/antena-dachowa-vw-pas ... 93252.html
Jeśli oryginalna antena też ma 2 kable, to zamieniam anteny 1:1,ale jeśli nie, to konieczna jest przeróbka, bo ten czerwony kabel to zasilanie, tak?
Ewentualnie jak rozwiązać sprawę zasilania w tej antenie z aukcji, bo z tego co wiem to przy jednym przewodzie w oryginalnej antenie powinno być napięcie?
Proszę o doradę w tej kwestii.
Oryginalna antena
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Oryginalna antena
Było.
Antena z dwoma przewodami - jeden przewód to zasilanie drugi to przewód antenowy.
Antena z jednym przewodem - zasilana za pomocą separatora umieszczonego w radiu, lub po wymianie radia za pomocą separatora.
95% anten z allegro które są "oryginalne" to mega chłam. Jakieś dwa lata temu przerabiałem ten temat i po montażu takiego czegoś były same kłopoty.
Antena z dwoma przewodami - jeden przewód to zasilanie drugi to przewód antenowy.
Antena z jednym przewodem - zasilana za pomocą separatora umieszczonego w radiu, lub po wymianie radia za pomocą separatora.
95% anten z allegro które są "oryginalne" to mega chłam. Jakieś dwa lata temu przerabiałem ten temat i po montażu takiego czegoś były same kłopoty.
Re: Oryginalna antena
Czyli dobrze myślałem z tym przewodem zasilającym.
Nierozwiązane zostaje pytanie o to jaka w golfie jest antena w oryginale?
Nierozwiązane zostaje pytanie o to jaka w golfie jest antena w oryginale?