RCD 300 na RNS 300

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: wt lip 19, 2011 08:15
Lokalizacja: Katowice

RCD 300 na RNS 300

Post autor: WARNER » pt maja 25, 2012 10:44

Witam
Posiadam w moim Golfie V radio RCD 300 bez MP3 i chciałem go wymienić na coś co będzie czytać płyty z MP3. Wiem, że jest problem z rozładowywaniem akumulatora po wymianie na modele z 3 generacji (RCD, RNS 310, 510 its) ale pytanie mam jak wygląda sprawa przy wymianie RCD 300 na RNS 300, czy też wtedy jest ten problem z rozładowywaniem ?



Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master
Posty: 1110
Rejestracja: sob lut 26, 2005 21:08
Lokalizacja: Chrzanów

RCD 300 na RNS 300

Post autor: Pablo Corrado » pt maja 25, 2012 22:42

A myślałeś o RCD 300 mp3 ?


Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: wt lip 19, 2011 08:15
Lokalizacja: Katowice

Re: RCD 300 na RNS 300

Post autor: WARNER » pt maja 25, 2012 22:59

Pablo Corrado pisze:A myślałeś o RCD 300 mp3 ?
Tak myślałem, ale cena na allegro jest w zasadzie taka sama za RCD 300 z mp3 jak i RNS 300 a wydaje mi się, że RNS będzie lepszy. Czy się mylę ?



WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: wt lip 19, 2011 08:15
Lokalizacja: Katowice

RCD 300 na RNS 300

Post autor: WARNER » ndz maja 27, 2012 20:58

Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?
A może coś innego polecicie na 2 DIN co fajnie gra, ma mp3 i nie rozładowywuje aku ?



Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Posty: 9185
Rejestracja: czw lis 16, 2006 21:12
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

RCD 300 na RNS 300

Post autor: jhosef » wt maja 29, 2012 10:55

WARNER pisze:Koledzy nikt nie zakładał RNS 300 w miejsce seryjnego RCD 300 w Golfie V ?
Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.



WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: wt lip 19, 2011 08:15
Lokalizacja: Katowice

Re: RCD 300 na RNS 300

Post autor: WARNER » ndz cze 03, 2012 09:28

jhosef pisze:Może i ktoś zakładał. Osobiście uważam, że jak już zakładać to RNS 310 lub 510. RNS 300 ma monochromatyczny wyświetlacz co w nawigacji jest średnie. Nie te lata. Zwłaszcza, zę 310 nie kosztuje nie wiadomo ile na alledrogo.
Masz rację różnica w cenie nie jest duża i RNS 310 można w fajnych pieniądzach kupić na alledrogo ... tylko, że wyczytałem już w kilku miejscach, iż po podłączeniu 310/510 m.in. do Golfa V akumulator ma problem wytrzymać dobę i dlatego też zastanawiam się nad RNS 300. Jak miałby mi nie odpalić na następny dzień to wolę już niższy model radia



Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 384
Rejestracja: wt lip 22, 2008 21:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa

RCD 300 na RNS 300

Post autor: stefan1989 » wt cze 12, 2012 16:52

Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.



WARNER
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: wt lip 19, 2011 08:15
Lokalizacja: Katowice

Re: RCD 300 na RNS 300

Post autor: WARNER » czw cze 14, 2012 14:03

stefan1989 pisze:Ale zmieniasz Gatewaya na nowszy i nic Ci nie rozładuje akumulatora, robisz małe przeprogramowanie i wszystko lata.
Fajnie, tylko że gateway + programowanie wyjdzie mnie tyle co RNS 300. Tak, że całość do kupy wyjdzie trochę drogo niestety, a aż takich pieniędzy nie chcę inwestować tylko po to żeby mieć mp3 w aucie.



Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 384
Rejestracja: wt lip 22, 2008 21:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa

RCD 300 na RNS 300

Post autor: stefan1989 » pn cze 18, 2012 20:45

Gateway ok 100zł i z 50 zł programowanie.



mufik900
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 158
Rejestracja: śr lut 16, 2005 22:29
Lokalizacja: F-RK1099
Kontakt:

RCD 300 na RNS 300

Post autor: mufik900 » ndz cze 24, 2012 10:20

Witam,czy do golfa V 2008r można podłaczyc rns 310,czy tez muszę coś przerabiać?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości