pomoc w wyborze

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
SPORTGOLFIK
Ma gadane
Ma gadane

pomoc w wyborze

Post autor: SPORTGOLFIK » pn maja 21, 2012 22:12

ogólnie to włsanie dzis sie jednak pozbyłem denvera ,gosciu wziął za 150 :D hehe ,teraz planuje jednak kupić jakiegoś alpina pod te głosniczki GZRW tak jak mi doradzali ino teraz nie wiem jakie :/ proszę o pomoc ,odrazu skombinujcie zestaw 6 głosników 165mm ,cena nie gra roli bo moge i dac nawet 300-400 zł za komplet głosników 2 szt .kupiłem w tym miesiącu głośniki GZRW za około 1400 zł z kasy przeznaczonej tylko na car audio a zostało mi jeszcze 2400-2500 tys zł :) więcej nie dam za car audio bo nie starczy mi na malowanie blacharki i ciemne szybki :jezor: zresztą do car audio jak te 2500 nie starczy to wrazie czego mam sponsora jeszcze dodatkowo:D:D:D

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

pomoc w wyborze

Post autor: Gawior » śr maja 23, 2012 13:11

Ostatnio miałem okazję słuchać RS6A pod wazmakiem DLS ( nie wiem który ) i radiem DVD ( także nie pamiętam co to było, ale za około 2000zł ), bez suba.
Grało to moim zdaniem ładnie z ładnym basem.
Natomiast jak się to ma do R6A, to nie wiem, bo duży odstęp w odsłuchu tych zestawów mam, ale to też na innych klockach było.

SPORTGOLFIK, nie no dałeś czadu. Napisze coś, bo widzę, że niektórzy się przekręcą, albo przekręcili ze śmiechu.
Po primo to cię nic nie kosztuje, a pozwoli doczytać do końca to co piszesz.
"Polski słownik poprawnej pisowni" - ot taki dodatek do przeglądarki internetowej i na Boga, używaj kropek i dużych liter.

Kod: Zaznacz cały

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/polish-spellchecker-dictionary/
Sam mam dysleksje i dysortografie, ale staram się pisać w miarę poprawnie.

To radyjko Denver ma 4x40W tak i owszem, ale mocy maksymalnej. W RMS ma jakieś 4x 17-18W ( o ile tyle ma :) ).
Co do tych subów GZ, to ładnie ktoś ujął to w aukcji - "1.000 W SPL (w ograniczonym czasie)" - ( zazwyczaj ułamek sekundy :hmm: ). Jak by ten głośnik zobaczył 1000W, to by się wywinął na drugą stronę. Ciekaw jestem ( pewnie nie tylko ja ) czym ty to zasilasz ?!
W podszybiu charczą, bo pewnie przester i te "40W" dały im radę :kac:

Co do Blaupunkt-a GTA 2 MKII i jego 400Watt - ładnie brzmi czterysta waaatttttt i to tylko z tych 400W jest w tym wzmacniaczu - fajna wymowa :jezor:
On nawet nie ma 2x60W RMS. Obstawiał bym W okolicy 2x50W, a do tego nie jest to jakiś jakościowy piec, ani nawet dobry.
Jednakże lepiej jak jakiś zestaw przedni nim zasilisz niż radiem.

200-300W wooferki zostaw w spokoju. Tak samo te "13cm" w podszybiu.
Za 160-170zł już lepiej zagra Diora GDS1607, a widząc po pozostałym sprzęcie zadowoli twoje ucho -

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/manta-diora-glosniki-samochodowe-gds-1607-i2355016419.html
Chcesz coś bardziej jakościowego, to HSK 165 za okolice 300zł, z tym ze do tego jakiś lepszy wzmacniacz.

Obowiązkowo wygłuszenie drzwi itp. !

Najlepiej, to podjedź do kogoś, kto chociaż trochę ogarnia CA
Jak jesteś z Katowic, to możesz podjechać do mnie. Daleko nie masz do Czestochowy - miasta wiecznej Jasnej Góry, różańców, pielgrzymek i innego badziewia !

Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz

Awatar użytkownika
SPORTGOLFIK
Ma gadane
Ma gadane

Re: pomoc w wyborze

Post autor: SPORTGOLFIK » sob cze 02, 2012 00:53

Okey Panowie juz mam wszystko co chciałem ,radio kupiłem z alpina z 3 wyświetlaczami ,z podszybia wypiołem przewody z obu głośników,teraz mam dzwi zasilone dwoma głosnikami HERTZ (woofery)165mm + przewody nowiótkie DIETZ(dosyć grube) +zwrotnice ,tweetery +dystanse, wytłumienie to mata dekarska (trzyma jak pieron) lecz nie wiem czy dobrze zrobiłem ze wybrałem akurat tą mate,tylne dzwi tak samo tylko z jednym wooferem HERTZ,nie wesżły by dwa!,półke tylną zasiliłem HERTZ 3 woofery 20cm srednicy +tweetery zwrotnice itd a na spodzie GZ ,piecyk 400wat podpiałem pod przód, a do tyłu kupiłem nowy piecyk ,i dałem z hollywood 6faradowca którego miałem juz wczesniej ,cała zmaina osprzętu wyniosła prawie 3tys.zł, brakuje nagłosnienia podszybia ale stwierdziłem ze wystarczy to co jest i nie bede tego przerabiał ,kupiłem głosniki te co tu kolega wyżej napisał(doradził....zaproponował) i jestem zadowolony z efektu ,dziękuję za pomoc ,poprawiło mi to i wygląd pojazdu bo membrany nie są czerwone ani niebieskie zółte itd tylko szaro czarne ,akurat git noi oczywiście muzyczność miodzio :) pozdrawiam :okej:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”