radio x 2]
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
radio x 2]
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jak można podłączyć 2 radia w 1 samochodzie?
Brałem pod uwagę coś takiego jak w media markt na tablicy z radiami, wciskam przycisk i przełancza się z jednego na drugie-czy coś takiego jest wykonalne??
Samochód w jakim chcę taką szopkę odwalić to golf IV. W tej chwili mam włożone radio JVC KD-501 a była gamma na kasety. gamma o niebo lepiej odbiera stacje radiowe a jvc ciągle ma z tym problemy.
Brałem pod uwagę coś takiego jak w media markt na tablicy z radiami, wciskam przycisk i przełancza się z jednego na drugie-czy coś takiego jest wykonalne??
Samochód w jakim chcę taką szopkę odwalić to golf IV. W tej chwili mam włożone radio JVC KD-501 a była gamma na kasety. gamma o niebo lepiej odbiera stacje radiowe a jvc ciągle ma z tym problemy.
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
radio x 2]
Wystarczy separator antenowy, lub nowy bat antenowy, lub wymiana końcówki antenowej na kablu, a prawdopodobnie skończy się na separatorze i JVC będzie odbierało stacje lepiej od Gammy.
Dziękuję za uwagę
Dziękuję za uwagę
Re: radio x 2]
Pozostawie bez komentarzaRafałekVR6 pisze:Nie lepiej kupić jedno porządne niz sie bawić w dwa radia?
wpinałem wzmacniacz sygnału ale to nic nie dało, zostaje mi sprawdzić w takim razie końcówkę i antenę:) Jeśli to coś pomoże to piwko dla kolegiKubus20 pisze:Wystarczy separator antenowy, lub nowy bat antenowy, lub wymiana końcówki antenowej na kablu, a prawdopodobnie skończy się na separatorze i JVC będzie odbierało stacje lepiej od Gammy.
Dziękuję za uwagę
Ale i tak chciałbym wiedzieć jak można by zrobić taką kombinację i czy się da
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
radio x 2]
Jeszcze jest opcja, której nie brałem pod uwagę, że JVC ma uszkodzony tuner.
Naprawdę napodłączałem się tych radii w VW od groma i jak tylko wszystko jest ok, to po wpięciu separatora antenowego takie JVC powinno łapać sporo więcej stacji niż ori radio.
Naprawdę napodłączałem się tych radii w VW od groma i jak tylko wszystko jest ok, to po wpięciu separatora antenowego takie JVC powinno łapać sporo więcej stacji niż ori radio.
Re: radio x 2]
Jak to sprawdzić?Kubus20 pisze:Jeszcze jest opcja, której nie brałem pod uwagę, że JVC ma uszkodzony tuner.
radio x 2]
Wsadz inne radio do auta.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
radio x 2]
Masz wpiąć separator a nie jakiś wzmacniacz . Dlaczego separator , to już na forum znajdziesz.gogus19 pisze:wpinałem wzmacniacz sygnału