VW Beta - mały problem..

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
layt
Nowicjusz
Nowicjusz

VW Beta - mały problem..

Post autor: layt » ndz sty 15, 2012 20:31

Witam.. otóż mam mały problem z radioodtwarzaczem VW Beta V.. Radio wyłączało się automatycznie po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki.. po rozłączeniu akumulatora i wpisaniu kodu ponownie.. radio działa ale nie chce się wyłączyć jak to było w pierwotnym stanie tylko trzeba to robić ręcznie przyciskiem.. W takim razie w czym tkwi problem skoro radio jest podłączone tak jak poprzednio ?? Radio posiada jakieś ustawienie w menu dotyczące tej kwestii ?? Będę wdzięczny za pomoc..

Awatar użytkownika
Pablo Corrado
Forum Master
Forum Master

VW Beta - mały problem..

Post autor: Pablo Corrado » ndz sty 15, 2012 20:35

Nie ma takiego ustawienia w menu.
A po włączeniu zapłonu sie włacza czy też nie?
Wygląda na to, że nie rozpoznaje +12 po zaplonie. Może wyjmij i sprawdź kabelki z tyłu radia.

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.

Awatar użytkownika
layt
Nowicjusz
Nowicjusz

VW Beta - mały problem..

Post autor: layt » ndz sty 15, 2012 20:49

Po włączeniu zapłonu nic się nie dzieje.. sam jestem zdziwiony tą sytuacją ponieważ nie wyciągałem radia, nie rozłączałem kostki iso.. radio mogę tylko włączyć i wyłączyć przyciskiem.. Poprzednio po wyciągnięciu kluczyka radio się rozłączało samo a po ponownym włożeniu załączało się automatycznie.. chyba że przed wyciągnięciem kluczyka wyłączyłem przyciskiem..

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

VW Beta - mały problem..

Post autor: jhosef » pn sty 16, 2012 16:14

Pogmeraj trochę kluczykiem, dociśnij go. Być może nie styka odpowiedni pik z kostce stacyjki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”