Radio samochodowe szumi
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio samochodowe szumi
Witam. Posiadam radio LG LCS500UR, ktore swietnie sie spisuje przy odtwarzaniu np. mp3, ale niestety jest problem z odbiorem stacji radiowych. Radio szumi przy odbiorze kazdej stacji radiowej. Kupilem wiec separator tego typu http://allegro.pl/separator-antenowy-di ... 90898.html" onclick="window.open(this.href);return false; i widac efekt, ale jednak dalej slychac szumy. Jaka moze byc przyczyna? Prosze o pomoc. Dodam, ze mam Golfa IV 1,8T. Pozdrawiam.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Radio samochodowe szumi
Jak spisywalo sie radio zamontowane wczesniej?
Jezeli dzialalo tak samo to mozliwe ze masz uszkodzony wzmacniacz w podstawie anteny.
Jezeli dzialalo tak samo to mozliwe ze masz uszkodzony wzmacniacz w podstawie anteny.
Re: Radio samochodowe szumi
Orginalne dzialalo ekstra. Pozniej mialem jakies chinskie Pyong czy cos takiego i tez szumialo, a teraz LG.
Radio samochodowe szumi
Podłącz radio w innym aucie.. zobacz czy jest podobnie czy lepiej.. u mnie był podobny problem.. okazało się że było naderwane wyjście antenowe w radiu..
Radio samochodowe szumi
W innym aucie faktycznie lepiej. W moim zauwazylem, ze jak samochod stoi to jest ok, ale w ruchu zaczyna szumiec, tak jakby glosniej i ciszej. Na zmiane. Wszystko jest dobrze polaczone i zaizolowane. Wyjscie antenowe nieuszkodzone. Wzmacniacz antenowy(nowy) nic nie zmienil. Dziala jak wczesniejszy.
Radio samochodowe szumi
Sprawdz połączenia antenowe. Może gdzieś przewód się przetarł i nie łączy.
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
Radio samochodowe szumi
Pociesze cie kolego moja mama ma w golfie IV też radio LG i też szumi stacje odbierają fatalnie dokupiłem nawet jej wzmacniacz antenowy i to samo efektu zero.
Wcześniej było jakieś radio kaseciak blaupunkt i stacje smigały idealnie. Niestety moje zdanie że LG tak ma ;/ Ja w swoim Golfie IV mam JVC i odbiera idealnie
Wcześniej było jakieś radio kaseciak blaupunkt i stacje smigały idealnie. Niestety moje zdanie że LG tak ma ;/ Ja w swoim Golfie IV mam JVC i odbiera idealnie
No a wystarczy wpisać "separator" w szukaj , wydać 15zł i po kłopotach ...temat wałkowany wielokrotnie.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Radio samochodowe szumi
Przeciez zamontowal separator, nawet podal linka do strony.
Wystarczy przeczytac zanim sie cos napisze.
Wystarczy przeczytac zanim sie cos napisze.
Radio samochodowe szumi
Dokładnie wystarczy przeczytać ...tym bardziej że mój post dotyczył usera Radek90 ,który odkopał miesiąc stary temat , a nie problemu usera sfefek
Radio samochodowe szumi
Fajnie to brzmi Jednak jeżeli sądzisz że odkopanie tematu to jest miesiąc wstecz to gratulacje.tym bardziej że mój post dotyczył usera Radek90 ,który odkopał miesiąc stary temat
Odkopać to można temat zeszłoroczny.
Co do tego separatora jak wyżej napisałem kupiłem "wzmacniacz antenowy" czyli chodzi o ten separator tak piszą na aukcjach allegro. Bynajmniej kiedyś pisali że jest to wzmacniacz
Pozdravwiam
- Nowicjusz
Radio samochodowe szumi
Ja do mojej III kupiłem w zeszłym roku wzmacniacz antenowy bynajmniej tak było na opakowaniu za 10 zł chciałem separator, ale nie wiedzieli co to jest i sygnał poprawił się ale nie znacząco. W tym roku kupiłem na allegro separator http://allegro.pl/wzmacniacz-separator- ... 96950.html" onclick="window.open(this.href);return false; za ok 6 zł bez przesyłki i obiór niebo a ziemia, łapie nawet takie stacja jak radio eska czy maxxx.
A ten niby wzmacniacz z wyglądu nie różnił się za dużo od separatora.
A ten niby wzmacniacz z wyglądu nie różnił się za dużo od separatora.
Radio samochodowe szumi
Radek90 pisze:Odkopać to można temat zeszłoroczny.
Ogarnij się ...poczytaj nasze forum , tu nie elektroda. Tutaj jest założenie tematu, 3 lub 4 odpowiedzi , najczęściej więcej nie ma , ba w tym zakładający już w ogóle się nie pojawia w temacie i taki temat ginie . Miesięczne odkop to już odkop