Passat B5 pomoc w doborze dystansów
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
To jest jakaś masakra.. zwariowałem.. czym (prócz wysokości) różni się ten dystans:
http://allegro.pl/dystanse-mdf-golf-4-p ... 13664.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Od tego:
http://allegro.pl/dystanse-mdf-fabia-go ... 56049.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ta wysokość ma na celu jak ja to sobie tłumacze montaż oryginalnej ramki głośnika lub ramki oryginalnej drzwi tzn maskownic:) lub głębokości osadzenia głośników? Bo juz naprawde teraz nie mam pojęcia w jaka jest różnica w tych 6mm?
Głośniki jesli komuś jest to potrzebne to będą VIBE BLACK AIR 6
PS. Co warty jest wzmacniacz SONY XM-1002HX?
http://allegro.pl/dystanse-mdf-golf-4-p ... 13664.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Od tego:
http://allegro.pl/dystanse-mdf-fabia-go ... 56049.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ta wysokość ma na celu jak ja to sobie tłumacze montaż oryginalnej ramki głośnika lub ramki oryginalnej drzwi tzn maskownic:) lub głębokości osadzenia głośników? Bo juz naprawde teraz nie mam pojęcia w jaka jest różnica w tych 6mm?
Głośniki jesli komuś jest to potrzebne to będą VIBE BLACK AIR 6
PS. Co warty jest wzmacniacz SONY XM-1002HX?
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
Zobacz w instalacjach jakich dystansów się używa
Ten sony to już nie to.
Ten sony to już nie to.
Tzn ze ten sony to nic nie wart to tak myślałem:).. został mi poprostu dany jako zbędny złom ale 100% sprawny i teraz chciałem sie upewnic czy nie jestem w błędzie:D.. bo do tych vibe'ow to nie zbyt dobry piec a na suba nawet w mostku troche za mało..
A co masz na myśli piszac zobacz jakie używają w instalacjach? Własnie rzadko kiedy piszą jak wysokie montują kazdy pisze tylko dystans MDF i tyle.. i teraz nie wiem tylko jakie znaczenie miałoby ty 6 mm wiecej. czy by to wpasiło się bez problemu czy raczej byłanby rzeźba.. a tego chce uniknąć:/
PS. Narazie nei chce mi sie i nie mam czasu sciagac boczków moze ktoś zna wysokość ory. dystansu?
A co masz na myśli piszac zobacz jakie używają w instalacjach? Własnie rzadko kiedy piszą jak wysokie montują kazdy pisze tylko dystans MDF i tyle.. i teraz nie wiem tylko jakie znaczenie miałoby ty 6 mm wiecej. czy by to wpasiło się bez problemu czy raczej byłanby rzeźba.. a tego chce uniknąć:/
PS. Narazie nei chce mi sie i nie mam czasu sciagac boczków moze ktoś zna wysokość ory. dystansu?
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
-
- Forum Master
- Kontakt:
Który masz rok passata? Tzn masz b5FL, czy przed FL bo jesli się nie mylę, dystanse są inne niż te co podałeś w linkach.
Montowałem granie w B5FL i dystans a raczej jego powierzchnia przylegania do blachy nie jest płaska, tylko ma przetłoczenie a co za tym idzie dystans jest specjalnie wyprofilowany. Zarówno w przednich drzwiach, jak i z tyłu.
Te co podałeś w linkach są zupełnie płaskie, skoro pasują do golfa4 i bory.
Nie wiem jak jest w pasku B5 (bez FL), być może miejsce montażu głośnika jest płaskie i takie właśnie dystanse pasują. Nie grzebałem - nie wiem.
Co do grubości, dystans dobiera się do głębokości głośnika, stąd tez różnice w ich wysokości.
Standardowo 36mm podejdzie, w zależności od wysokości kosza głośnika trzeba będzie zdjąć osłonę gumową która znajduje się z tyłu tapicerki wokół grilla maskownicy, bo będzie odpychać tapicerkę i może wyskakiwać ze spinek. Można bez niej (osłony) jeździć, w niczym to nie przeszkadza.
Montowałem granie w B5FL i dystans a raczej jego powierzchnia przylegania do blachy nie jest płaska, tylko ma przetłoczenie a co za tym idzie dystans jest specjalnie wyprofilowany. Zarówno w przednich drzwiach, jak i z tyłu.
Te co podałeś w linkach są zupełnie płaskie, skoro pasują do golfa4 i bory.
Nie wiem jak jest w pasku B5 (bez FL), być może miejsce montażu głośnika jest płaskie i takie właśnie dystanse pasują. Nie grzebałem - nie wiem.
Co do grubości, dystans dobiera się do głębokości głośnika, stąd tez różnice w ich wysokości.
Standardowo 36mm podejdzie, w zależności od wysokości kosza głośnika trzeba będzie zdjąć osłonę gumową która znajduje się z tyłu tapicerki wokół grilla maskownicy, bo będzie odpychać tapicerkę i może wyskakiwać ze spinek. Można bez niej (osłony) jeździć, w niczym to nie przeszkadza.
no własnie mocowanie jest dobre bo w tym bez FL jest identyczne jak w MK4 wiec link jest ok chodzilo mi tylko o grubosc tego dystansu czy nie bedzie wystawał jak przykręce głośnik żebym nie musiał kombinować zabardzo.. Dizęki za pierwszą sensowna odpowiedź
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
- Pablo Corrado
- Forum Master
Ja w B5FL montowalem te 36 mm, wytargane z Golfa IV. NA pewno pasują, ale ten gumowy pierścień musisz wyjąć z maskownicy w tapicerce drzwi.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sensowna to jest, ale ty nawet nie poszukasz.
Po co przecież wystarczy poczekać aż się zlitują i podadzą na tacy.
Po co przecież wystarczy poczekać aż się zlitują i podadzą na tacy.
dan124, Dobra edwin.. Tyle sie produkujesz ze jesli wiesz możesz napisać.. jeśli nie to nikt tobie nie każe szukać.. Szukałem nie znalazłem, zapytałem i myślę, że właśnie w tym celu są fora i pytam w takim dziale jaki ma być. Pytań odnośnie jak sprzet do xxx zł przez foru leciał tysiace razy, a jednak kazdy zawsze odpisuje bez problemu to samo w kółko..
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)