Już zamierzałem kupić do mojego mk4 jakieś radyjko kiedy przy okazji zdejmowania boczka w drzwiach spotkało mnie wielkie rozczarowanie – brak głośników!
I nie były one wymontowane. Po prostu nigdy ich tam nie było. Świadczyły o tym oryginalnie zaślepione otwory.
Moje pytanie czy przynajmniej nie powinny być wyprowadzone przewody?
Włożyłem rękę w otwór ale nie mogłem ich namacać
Rozczarowanie - brak głośników w mk4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Seryjnie kable glosnikowe masz inaczej poprowadzone.Nie ida one wewnatrz drzwi, lecz po tym placie blachy co zaslania wnetrze drzwi. Od calej wiazki przewodow (szyby, lusterka, centralny, glosniki) odchodzi wiazka do glosnikow zakonczona taka podluzna plaska kostka. Nie mam aktualnie zdjecia jak to wyglada, ale mysle ze poznasz . Ja osobiscie poprowadzilbym kable od radia, no chyba ze chcesz pociac te kostki. Pozdrawiam
dzieki
nie wiem czemu poprzednim razem ich nie zauważyłem ale teraz jak tylko bede miał okazje zdjąć boczek jeszcze raz dokładnie sie przyjrze.
[ Dodano: 24 Kwi 2006 09:12 ]
w miejscu na radio jest tylko jedna kostka z wyprowadzeniem na zasilanie a brakuje tej drugiej na głośniki
któredy należy puscic te kable i jak to prawidlowo zrobic? (nie wiem jak to wszystko porozkrecać by dostac sie do srodka deski)
a moze lepiej dac to do zrobienia jakiemus fachowcowi?
nie wiem czemu poprzednim razem ich nie zauważyłem ale teraz jak tylko bede miał okazje zdjąć boczek jeszcze raz dokładnie sie przyjrze.
[ Dodano: 24 Kwi 2006 09:12 ]
nie ma nawet wyprowadzonych kabli na przednie głośniki.blook pisze:kable powinny być poprowadzone, chociażby do przednich głośników. Pewnie posiadasz podstawową wersje Golfa kable moga być zakończone jakąś kostką, często tak jest, jakieś przystosowanie pod oryginalne głośniki
w miejscu na radio jest tylko jedna kostka z wyprowadzeniem na zasilanie a brakuje tej drugiej na głośniki
któredy należy puscic te kable i jak to prawidlowo zrobic? (nie wiem jak to wszystko porozkrecać by dostac sie do srodka deski)
a moze lepiej dac to do zrobienia jakiemus fachowcowi?