siemka, czy jest sens wkładani głośników 10cm dwudrożnych np takich
http://allegro.pl/helix-glosniki-b4x-bl ... 07654.html
w miejsce pod szybą przednią golfa II, zamiast gwizdków ????
czy to coś poprawi ?? czy gwizdki będą lepszym rozwiązaniem ???
A w drzwi coś takiego wsadzę
http://allegro.pl/helix-blue-b62c-6-x-g ... 82043.html
10cm dwudrożne zamiast gwizdków ???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
Jest:
- Skoda Octavia I GLX 1.9 TDI AGR
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :
- Golf IV 1.8T AirRide "Jamajczyk"
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :
Wiesz aby wpakować 10 w kokpit mk2 to trzeba się postarać i podocinać trochę plastiku , ba potem jak tweeter wystaje za wysoko, to ciężko maskownicę domknąć ...jak widać same problemy .
Kupując zestaw Helixa olej te 10 i zamiast trudzić się z ich montażem wpakuj tweetery helixa w słupki ...no ewentualnie w trójkąty szyby .
Kupując zestaw Helixa olej te 10 i zamiast trudzić się z ich montażem wpakuj tweetery helixa w słupki ...no ewentualnie w trójkąty szyby .
-
- Mały gagatek
no ok powiedzmy że wsadził bym 87mm (bo chyba takie są oryginalnie, żeby się nie bawić z wycinaniem). Chodzi mi o to czy będzie to lepiej grało od tweeterów ???
I jeszcze jedno jak bym mógł prosić o opinie radia PIONEER DEH-4300UB ??
Pozdro i dzięki
I jeszcze jedno jak bym mógł prosić o opinie radia PIONEER DEH-4300UB ??
Pozdro i dzięki
Jest:
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :
Na tym setupie nie odróżnisz go od DEH1300 , czytam innego JVC ,Alpine, Kenwood ...kilkanaście tematów o "tanim radiu" było .
Chcesz zdublować tweetery? Przecież w zestawie Helixa dostaniesz wszystko co trzeba. Po co komplikujesz sobie życie i strojenie ...no bo te 87mm woferki trzeba by zgrać (poziom i cięcia od dołu i góry ) , że nie wspomnę o marnej jakości kopułek wysokotonowych w głośnikach coaxial (są wyjątki ale kosztują ok. tysiaka za parę ) .
Miałem w mk2 10cm coaxy infinity + 16cm woferek w drzwiach ale 9833 umożliwiała mi zabawę zwrotkami + jeszcze miałem pasywną zwrotkę na właśnie te coaxy .
PS: trzeba również uważać na głębokość takiego 87mm coaxa , bo tuż pod nim jest tunel powietrzny do kratki , że o "graniu w szybę" nie wspomnę ...same minusy
Chcesz zdublować tweetery? Przecież w zestawie Helixa dostaniesz wszystko co trzeba. Po co komplikujesz sobie życie i strojenie ...no bo te 87mm woferki trzeba by zgrać (poziom i cięcia od dołu i góry ) , że nie wspomnę o marnej jakości kopułek wysokotonowych w głośnikach coaxial (są wyjątki ale kosztują ok. tysiaka za parę ) .
Miałem w mk2 10cm coaxy infinity + 16cm woferek w drzwiach ale 9833 umożliwiała mi zabawę zwrotkami + jeszcze miałem pasywną zwrotkę na właśnie te coaxy .
PS: trzeba również uważać na głębokość takiego 87mm coaxa , bo tuż pod nim jest tunel powietrzny do kratki , że o "graniu w szybę" nie wspomnę ...same minusy
-
- Mały gagatek
Re: 10cm dwudrożne zamiast gwizdków ???
powalla pisze:Na tym setupie nie odróżnisz go od DEH1300 , czytam innego JVC ,Alpine, Kenwood ...kilkanaście tematów o "tanim radiu" było .
Ok dzięki powalla za info - raczej posłucham się Ciebie i nie będę kombinował , a co do radia muszę jeszcze poszukać. Chciał bym kupić takie, żebym mógł kiedyś podłączyć wzm., jakąś skrzynkę. A wyczytałem że ten DEH4300 ma wyjście na wzmacniacz i osobne sterowanie subem no i jest w miarę przystępnej cenie.
Jest:
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :
- Golf II 1.8 zwyklaczek
Był :