Głośniki są pomysł na reszte ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam. Zamontowałem w moim Golfiku IV dwa komplety głośników Hertz EKS 165.4 w drzwiach. Mam nowe kable pociągnięte do tyłu i tam podłączone pod zwrotnice a następnie pod wzmacniacz Ultimate ta2160 330W. Głośniczki ładnie grały na jvc kd g342 lecz przełożyłem inne radio Clarion DXZ468RMP i już nie miały tej mocy(może pozory ). Teraz mam wzmacniacz Magnat Classic 480 i Blow adrenalin 800W i do tego tubę z głośnikiem JBL GTO1202D. Ma ktoś pomysł jak to złożyć w sensowną całość ? Bo bez sensu żeby te Hertz'y podłączyć pod radio prawda ? I teraz czy najpierw kupić radio czy wzmacniacz czekam na propozycje do 400zł
Po co zmiany jak nie wiesz czy Ci się spodoba jak gra to co już masz na stanie?
Podłącz te 2 komplety ESK pod Magnata , a pod tego cudaka Blow lub tego Ultimate podłącz suba .
Podłącz te 2 komplety ESK pod Magnata , a pod tego cudaka Blow lub tego Ultimate podłącz suba .
a ile może mieć ten magnat mocy ? bo mam go od znajomego a tam nic nie pisze..
podłącze i dam znać mogę zmostkować kabel +12V pod te dwa wzmacniacze ?
ps. oczywiście głośniki muszą mieć te zwrotnica ta ?
podłącze i dam znać mogę zmostkować kabel +12V pod te dwa wzmacniacze ?
ps. oczywiście głośniki muszą mieć te zwrotnica ta ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Głośniki są pomysł na reszte ?
Ma 4 x 65, lub 2 x 195 wat, rozdzielić możesz, o ile masz odpowiednio grube przewody, zwrotki zostają.
ogólnie chce kupić jakiś dobry wzmacniacz może być używany jakiś konkret do tych głośników i tuby na razie tej co jest.