Co zamiast ori radia Passat B5FL

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » ndz sie 28, 2011 17:17

Witam

W tygodniu odstawiam auto na montaż Moreli 6 Tempo i U-dimension glow 4075. Wszystko jest fajnie, tylko monter od razu zwrócił uwagę, że przy ori radiu (2 din) najsłabszym elementem zestawu jest właśnie radio - a konkretnie brak RCA. Wiem, że to nie problem kupić legendarnego deck'a - tylko jest jeden problem - będzie to wyglądać jak beznadziejnie i zostanie mi dziura. Nie ukrywam, że podoba mi się zabudowa 2 din. Teraz proszę o jakąś poradę - co można zakombinować. Wiem, że można "wyciągnąć" RCA z radia (koszt ok 100zł) - ale czy to już rozwiążę problem (byłoby to dla mnie najlepsze rozwiązanie, bo kupiłbym ori navi) czy zostaje kupno jakiegoś nowego radia 2 din czy tylko kupno jakiegoś legendarnego decka i męczenie się z jego wyglądem. Wiadomo, że taki zestaw jest budżetowy i nie ma co przesadzać - ale jeśli przez ori radio 2 din ma mi "zjeść" 25% możliwości głośników to trzeba coś myśleć.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » wt sie 30, 2011 06:25

Te radia2din sa kupa warte, jakies dobre zaczynaja sie od 3kola.Sprzedaj i bedziesz mial problem z glowy.Za darmo bym takiego nie bral.Jakosc dzwieku i tak bedzie mizerna po wyciagnieciu kabli.Wiesz co znaczy slowo deck?Kup sobie zwykle radio i ciesz sie muzyka.za 500ziko kupisz fajne radio.

Z gdanska jestes to w sobote wpadnij na grilla.Spotykamy sie co 2tyg spoty strefy car audio.

Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » wt sie 30, 2011 10:10

slaww pisze:Wiesz co znaczy slowo deck
Brak wzmacniacza? :chytry: ...ale to by było na tyle :grin:

slaww pisze:Te radia2din sa kupa warte, jakies dobre zaczynaja sie od 3kola.Sprzedaj i bedziesz mial problem z glowy.Za darmo bym takiego nie bral.Jakosc dzwieku i tak bedzie mizerna po wyciagnieciu kabli.Wiesz co znaczy slowo deck?Kup sobie zwykle radio i ciesz sie muzyka.za 500ziko kupisz fajne radio.

Z gdanska jestes to w sobote wpadnij na grilla.Spotykamy sie co 2tyg spoty strefy car audio.
Chętnie bym wpadł, tylko czasowo słabo a i jakie ja mam pojęcie o car audio :hmm:

slaww pisze:Kup sobie zwykle radio i ciesz sie muzyka.za 500ziko kupisz fajne radio
A jest szansa kupić radio tego pokroju, który nie będzie kiszką, ale będzie miał jakies bajery (żeby to jakoś wyglądało w tej desce). Znalezione na szybkiego. Zdaję sobie sprawę, że z reguły albo w jedną albo w drugą - ale muże uda się znaleźć jakiś sensowny kompromis

http://allegro.pl/alpine-cda-7944r-igla ... 57327.html" onclick="window.open(this.href);return false; (słynny deck :chytry: )
http://allegro.pl/clarion-vrx-868rvd-sw ... 80743.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/sony-mex-1hd-multimed ... 53670.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/2din-pioneer-avic-f70 ... 84836.html" onclick="window.open(this.href);return false; (tak, tak - wiem, że to 2 din)

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Co zamiast ori radia Passat B5FL

Post autor: slaww » wt sie 30, 2011 12:03

Co chcesz miec za bajery.Sam mam alpine i nie lubie tej firmy, wszystko inaczej jest niz w innych radiach.Przy serwisowaniu jest mega problemem.Mam slynnego decka ALPINE CDA-7969R.

Te sa dobre radia Pioneer DEH-P88RS lub eclipse cd8445e.

Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » wt sie 30, 2011 12:39

slaww pisze:Co chcesz miec za bajery
Z bezsensownych zachcianek? A np kolorwy ekran i navi - ale przeżyję jak tego nie będzie.
slaww pisze:Te sa dobre radia Pioneer DEH-P88RS lub eclipse cd8445e.
Eclipse, zreszta jak w temacie na strefei audi, ktoś nazwał choinką - poza brzmieniem ma jeszcze jeden wielki plus - nikt tego nie ukradnie, bo wygląda jak radio z biedronki za 99zł.

Pioneer jest bardzo fajny, mówie o wyglądzie - jeszcze niech tylko mi go dadzą w wersji czarnej.

Może to smieszne, ale słabo mi się widzi wielka szpara w desce - ale trudno. Jak trzeba to trzeba.

Tak jeszcze z ciekawości. Dla kogoś kto był katowany przez ojca "dobrą" muzyką, koncertami, uwielbieniem do jakości dźwięku i obraz oraz oryginalności płyt - będzie słyszalna różnica przy wymianie jednostki?

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » wt sie 30, 2011 14:17

Bezsensu wydales tyle kasy na dobre glosniki skoro chcesz 2din, chyba ze chcesz wydac sporo kasy.Dziury nie bedziesz miec bo jest poleczka takowa.Podjedz do http://www.autorad.pl/kontakt/" onclick="window.open(this.href);return false; chlopaki sa wporza, wez radio jakies 2din na test i sie sam przekonasz.Za 1000ziko radio z navi i innymi bajerami nie ma sie czego spodziewac.Jak bedziesz kupowal nowe radio to pisz do mnie, pracuje w aso mam dobre rabaty, mam taniej sprzet niz na allegro te co 3miesi gwaracja daja.

Pionka widzialem kilka dni temu byl czarny.Do niedzieli byly 4 na allegro.

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » wt sie 30, 2011 14:58

No dobra - czyli będzie 1 din. Półka to wiem - najwyżej wciśnie się tam CB.

Napiszę do Ciebie jak będę kupował - jak nie nojkę to używkę. Poradzę się.

Dzięki :pub:

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » wt sie 30, 2011 21:57

Sprzęt złożony. Pierwsze wrażenie po odebraniu - rozczarowanie. Na spokojnie, po drzemce - i wzięciu innych ori CD-bo mnie troszkę jakość rozczarował-jest fajnie. Od razu mi powiedzieli, że radio jest śmietnik a na dodatek od połowy głośności zniekształca sygnał - strasznie ciekawy jestem różnicy po wsadzeniu porządnej jednostki. slaww, może wpadniesz na spota jakiegoś to byś dał posłuchać swoje zestawu :bajer:

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » czw wrz 01, 2011 15:27

Jak chcesz fajne granie i kolorowy wyświetlacz to kup Clarion`a DXZ958RMC, aktywka, czasówki, twardy dysk, jak się chce(lubi) to można z płytki odtworzyć mp3.

Awatar użytkownika
vwbartus
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: vwbartus » sob wrz 03, 2011 20:02

slaww, powiedz mi gdzie odbywają sie te spoty ??
A co powiecie o takim radiu http://allegro.pl/pioneer-avic-f900bt-n ... 43470.html" onclick="window.open(this.href);return false; chce 2din i z nawi bo takiego szukam ,jakims zapalonym audiofilem nie jestem i wystarcza mi na razie moje seryjne głośniki które jak dla mnie graja dobrze z radiem 2 din fabrycznym RCD200.

[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]

[size=117][color=black][b]KOMBI W DIESLU ....[/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » czw wrz 08, 2011 11:59

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych tematyką car audio!

Zgodnie ustaliliśmy, że spoty będą się odbywały cyklicznie co dwa tygodnie w parkingu podziemnym pod centrum handlowym DECATHLON Gdańsk ul. Obrońców Wybrzeża 1, koło galerii Przymorze. W ta sobote sie spotykamy.Jak pada deszcz to siedzimy na parkingu na dole, jak nie to na dworzu.

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » czw wrz 08, 2011 14:22

Jak wrócę z wojarzy, to się odezwę. Podjadę i może coś pogrzebiecie przy ustawieniu, dacie posłuchać swoich zestawów - o ile można :bajer:

Awatar użytkownika
phanteon
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: phanteon » pt paź 14, 2011 00:00

slaww pisze:Zgodnie ustaliliśmy, że spoty będą się odbywały cyklicznie co dwa tygodnie w parkingu podziemnym pod centrum handlowym DECATHLON Gdańsk ul. Obrońców Wybrzeża 1, koło galerii Przymorze. W ta sobote sie spotykamy.Jak pada deszcz to siedzimy na parkingu na dole, jak nie to na dworzu.
Kiedy teraz jakiś spot jest? vwbartus, jedziemy razem?

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » pt paź 14, 2011 14:28

W nastepna sobote.Po zjechaniu na dol na prawo prawie do konca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”