problem ze wzmakiem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
darkmen21
Oberschesien
Oberschesien
Auto: GOLF 3,5 Cabriolet 2.0 AGG, Passat b8, Skoda Superb II,
Silnik: 2.0
Kontakt:

problem ze wzmakiem

Post autor: darkmen21 » pt sie 19, 2011 14:52

Podłączyłem wzmak SOLING SL-109 130 Watts, który miał zasilić suba z blaupunkta,jest to wzmak jednokanalowy.

Wczoraj grał ładnie a dzisiaj słysze że sie ząłacza -dzwiek skrzyni , lampka sie swieci, z suba slychac delkatny szum i zero muzyki. Radyjko mam kenwood kdc-w3541 -http://images.kenwood.eu/files/image/91 ... W3541G.jpg jakies tam, ustawilem sub na ON i nic.
Nie wiem o co biega, wczoraj gralo jak nie bylo nic skrecone w sensie podlaczylem na probe, a dzisiaj podlaczylem na konektorkach wszystko zeby byla profeska i lipton.

Ma ktos jakis pomysl

Z VAGami przez życie, było już ich z około 30.. Obecnie posiadam 3 :)
Na forum 15 lat.. :okej:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

problem ze wzmakiem

Post autor: powalla » pt sie 19, 2011 23:30

Bierzesz miernik i sprawdzasz czy dochodzi napięcie do wzmacniacza , potem czy radio podaje sygnał REMOTE , a na koniec jak to jest OK to zamiast radia podajesz np. z telefonu sygnał na RCA i sprawdzasz czy to nie wina radia (zamiast telefonu i kłopotów z kabelkami możesz podmienić radio) .

Awatar użytkownika
mati
...
...

problem ze wzmakiem

Post autor: mati » pt sie 19, 2011 23:32

A w drzwiach gra ?

Awatar użytkownika
powalla
_
_

problem ze wzmakiem

Post autor: powalla » pt sie 19, 2011 23:38

Drzwi(głośniki) masz pod wyjścia rca podpięte? Podmiana radia sprawdzi czy radio poprzez RCA podaje sygnał , oczywiście zakładam że głośniki w drzwiach podpięte są pod samo radio :bajer:

Awatar użytkownika
mati
...
...

problem ze wzmakiem

Post autor: mati » pt sie 19, 2011 23:53

heh wczoraj grało więc odpinałeś , a może tak niechcący kabel + zetknoł sie z kablem sterującym ? takim sposobem palisz układ na radiu (nie pamietam dokładnie który) też tak miałem był tylko szum i nic więcej, radio normalnie się włączało, wzmacniacz też a poza cichym szumem nie było nic wiecej słychać, nawet bezpieccznik na radiu sie nie spalił a radio poszło sie je... :-(

Awatar użytkownika
darkmen21
Oberschesien
Oberschesien
Auto: GOLF 3,5 Cabriolet 2.0 AGG, Passat b8, Skoda Superb II,
Silnik: 2.0
Kontakt:

problem ze wzmakiem

Post autor: darkmen21 » ndz sie 21, 2011 11:36

dziekuje za zainteresowanie, byłem teraz w domku na weekend na wiosce wiec przkopalem wszystko i co??kabel chinch nie wiem jak ale był uszkodzony-jego wina,dziwi mnie jednak to jak sie mógł uszkodzic sam z siebie :goof:

Z VAGami przez życie, było już ich z około 30.. Obecnie posiadam 3 :)
Na forum 15 lat.. :okej:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”