Fabryczny zestaw audio w MK4 - pytanie o zwrotnice.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Sąsiadwroc
- Mały gagatek
Podobno fabryczne systemy audio posiadają już zwrotnice dzielące soprany i basy itp.
Tzn. mając 8 głośników w moim Mk4 mam już te zwrotnice czy nie ? Na zdrowy rozum to mam nie ? Skoro mam twittery i dolne woofery...
Bo chcę kupić głośniki i nie wiem czy jest sens wydawać na zwrotnice ? Tymbardziej, że nie znam się na nich za bardzo...
Tzn. mając 8 głośników w moim Mk4 mam już te zwrotnice czy nie ? Na zdrowy rozum to mam nie ? Skoro mam twittery i dolne woofery...
Bo chcę kupić głośniki i nie wiem czy jest sens wydawać na zwrotnice ? Tymbardziej, że nie znam się na nich za bardzo...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Fabryczny zestaw audio w MK4 - pytanie o zwrotnice.
Nie masz. Woofer leci całym pasmem, tweeter ma kondensator, który spełnia zadanie zwrotnicy.
Sąsiadwroc pisze:chcę kupić głośniki i nie wiem czy jest sens wydawać na zwrotnice ? Tymbardziej, że nie znam się na nich za bardzo...
Czas więc na lekturę FAQ Nazara i potem forum.
- Sąsiadwroc
- Mały gagatek
Czyli jeśli dobrze rozumiem: potrzebna zwrotnica na przód i na tył, żeby rozdzielić tweetery (z tyłu też są).bogib184 pisze:Nie masz. Woofer leci całym pasmem, tweeter ma kondensator, który spełnia zadanie zwrotnicy.
dalej nie przeczytał FAQSąsiadwroc pisze:Czyli jeśli dobrze rozumiem: potrzebna zwrotnica na przód i na tył, żeby rozdzielić tweetery (z tyłu też są)
- Sąsiadwroc
- Mały gagatek
Darujcie sobie...JacekTDI pisze:dalej nie przeczytał FAQSąsiadwroc pisze:Czyli jeśli dobrze rozumiem: potrzebna zwrotnica na przód i na tył, żeby rozdzielić tweetery (z tyłu też są)
Proszę o zamknięcie tematu.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jeżeli zamierzasz kupić 2 x zestaw odseparowany, zazwyczaj masz zwrotnice w zestawie, jeżeli same woofery, to zepniesz je ze starymi gwizdałkami bez zwrotnicy i po sprawie.