Będę montował głośniki do tylnej półki we Fiacie 600 (Seicento po prostu) i szczerze mówiąc zastanawiałem się skąd pociągnąć kable. Obecnie są dwa fabryczne głośniki z przodu.
Myślałem o tym żeby zaraz przy kostce tuż za radiem rozdzielić kable i puścić do tyłu, ale może byłaby lepsza opcja? Z tego co wiem w aucie nie przewidziano możliwości montażu głośników z tyłu, czy gdzieś, więc instalacji pod to nie ma.
Więcej szczegółów, info o radiu etc. mogę podać jutro po południu.
Głośniki w półce (Fiat 600)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
tak, podłącz szeregowo bądź równolegle 2 głośniki pod jeden kanał, zobaczymy ile końcówka mocy wytrzyma i pośmiejemy się jak będziesz pisał "co się stało, ze nie gra, kto naprawi radio"
Nie no, poważnie pytam.
U ojca w aucie montuję, bo chciał żeby z tyłu jednak coś grało, więc o wzmacniaczu i innych opcjach raczej nie ma co się rozpisywać. Z drugiej strony grzać nie będzie za wiele, to pomyślałem, że mimo wszystko taka instalacja nie będzie problemem.
Czyli generalnie lepiej nie kombinować w ten sposób?
U ojca w aucie montuję, bo chciał żeby z tyłu jednak coś grało, więc o wzmacniaczu i innych opcjach raczej nie ma co się rozpisywać. Z drugiej strony grzać nie będzie za wiele, to pomyślałem, że mimo wszystko taka instalacja nie będzie problemem.
Czyli generalnie lepiej nie kombinować w ten sposób?
W takim razie dzięki, wolałem się upewnić czy nie chcesz mnie zbyć, albo co