MK4 - Problem z iso , zakupem radia i wzmacniacza.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

kostex9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kostex9 » sob cze 04, 2011 13:52

Siema :)
W moim swiezo zakupionym golfie jest troche zrobiony burdel w audio , nie mam wogole radia sa tylko glosniki - Polka tył 2x JBL: 75w , sciany tył 2x clarion 75W , przód 2x Chyba Alpine 75w . Problem polega na tym ze ja jestem laikiem, ale zauważyłem że ktos porozcinał przewody od kostek iso, nie które leża luzno przeciete inny są podłączone do jakiś kabli które idą do tyłu, więc ogólnie bajzel( z przodu z drzwi kable wychodzą i są ucięte i koniec. Stwierdziłem ze utne kostki iso, kupie nowe z kablami i połacze kolorami a później zabiore się za radio i wzmacniacz który (chyba) potrzebuje. Z tyłu pod kanapa kończa sie przewody , jest ich okolo 6-10 niektóre idą od ziemi , niektóre wychodza ze scianek tylnych od głośnikow itd . Podejrzewam ze ktos zabral radio i wzmacniacz i stąd burdel. Słyszałem ze podpinanie sie pod iso to bzdura i lepiej zrobić mostkowanie czy cos takiego. Czy to jest droga impreza u elektryka ? Chodzi mi o sprawdzenie tego burdelu i podłaczenie nowego audio. Lubie jak w aucie wszystko jest wszystko klasycznie czyli zaden tuning zadnych udziwnien tylko to co fabryka dała . Z tej okazji zastanawiam sie nad VW ALPHA 4 + jakiś wzmacniacz tani, możecie cos polecić i powiedziec ile elektryk za to wezmie ? Moze jest ktos z TROJMIASTA który zrobi to dobrze i po cenach niższych niz elektryk ? Chetnie uczciwie odpale pieniądz za wykonaną prace. Pozdro !

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » sob cze 04, 2011 21:25

Z tego co piszesz to powinno sie wszystkie przewody dac od nowa.Jest troche z tym grzebania.Jak chcesz jeszcze piec to x2 wiecej roboty.Watpie ze znajdziesz kogos kto za flaszke bedzie to robil.Nie masz jakiegos kumpla.Czytac i robic samemu.Jesli chcesz jakies granie to lektura http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=9787" onclick="window.open(this.href);return false;

Wszystko do sprzedania

Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12

kostex9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kostex9 » sob cze 04, 2011 22:57

Offtopic : Slaww czy ty czasem nie smigasz wyczynowo na biku :) ? smigales na capitalu ?

Droga zabawa z pociągnięciem nowych przewodów ? potrzebuje wzmacniacz ? Warto kupic VW Alpha IV radio ?

Slaww , Ty chyba masz jakis wzmacniacz na handel , bo widzialem na allegro :) Kto montował CI audio ?

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » ndz cze 05, 2011 06:57

:grin: To ja.Sam robilem wszystko.Z kablami jest troche zabawy tapicerke trzeba zwalac, kabel od dzwi do auta tez tak latwo nie wchodzi itd.Moze jutro sie z pracy zwolnie to bede mial czas.Radia bym bral jakies inne(mam dojscie do praktycznie wszystkich nowych z gwaracja, taniej od allegro)

Ten moj piec ma mala moc i ostrzy gora do wooferow sie nadaja dobrze.

Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12

kostex9
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: MK4 - Problem z iso , zakupem radia i wzmacniacza.

Post autor: kostex9 » ndz cze 05, 2011 12:52

510-792-317 - TOMEK - kontakt do mnie .
Zależy mi po prostu na tym, żeby wszystkie głośniki grały, nie jestem audiofilem wiec wystarczy czysty nie koniecznie mega glosny dzwiek. Na razie zależy mi żeby ktoś rzucił okiem i stwierdził co trzeba dokupić żeby to wszystko działało ;) I zaproponował cenę montażu tego ustrojstwa. Nie mam dwóch lewych rąk, chetnie pomoge przy demontażu bo juz rozbierałem tapicere. Niestety kilka zaczepów jest jebnietych ale dalej sie trzyma OK. Kwestia ugadania sie bo w Gdyni nikogo nie mam kto ogarnia temat audio .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”