Problem z radiem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z radiem
Witam! Mam takie pytanie!! Mam radio Pioneer DEH4700 Posiada ono wyjście na sobwofer każdy wie o co biega. Podłączyłem zmaka i tube i słychać prąd w głośniku sprawdzałem już kable głośnik, plus, minus itd. i wszystko jest ok podłączyłem na końcu czinche pod kable sygnałowe na głośniki i jest ok nic nie buczy, tylko że to już nie to samo. I teraz pytanie czy ktoś miał też taki problem i może się ze mną podzielić poradą co z tym zrobić, jeżeli można w ogóle coś z tym zrobić???. Czekam na jakieś podpowiedzi z góry dziękuje za pomoc!!!
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Problem z radiem
Czyli pod kostkę ISO? Gratulacje, sygnałem sinusoidalnym można uwalić wzmacniacz. Masz badziewne kable sygnałowe i zbierają zakłócenia. Podstawa to kable z porządnym ekranem. Spróbuj je przełożyć w inne miejsce, aby leżały z dala od innych źródeł prądu.LewyTDi pisze:podłączyłem na końcu czinche pod kable sygnałowe na głośniki i jest ok nic nie buczy
Problem z radiem
Tak pod kostkę ale rozmawiałem dzisiaj z kolesiem co pracuje w car audio i powiedział że, tymczasowo może być. Ja aż tak się na tym nie znam, podłączałem już cztery różne kable sygnałowe i jest to samo, próbowałem już różnych sposobów poczytałem na forum wszyscy obstawiają na końcówkę mocy. Ale podłącze po prostu jeszcze inne radio i zobaczę co się będzie działo. Dzięki za radę jak dojdę o co biegało to odpisze!Pozdro
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Problem z radiem
Przekaż mu ode mnie, że jest kretynem albo daj mi na niego namiary i sam mu to powiem. Daj też namiary na jego zakład, żeby nikt się na niego nie naciął. Jaką końcówkę mocy?! Przecież do wzmacniacza przez kable RCA idzie sygnał, który nawet nie wie co to końcówka mocy.LewyTDi pisze:rozmawiałem dzisiaj z kolesiem co pracuje w car audio i powiedział że, tymczasowo może być
Problem z radiem
Jak to się mówi co ma piernik do wiatraka! Ale jak się nie znam to się nie kłócę. Powiedz mi tylko czy na tym wyjściu mogło coś się przepalić czy coś takiego i czy ewentualnie można to wymienić?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Problem z radiem
To, że koleś może wyrządzić trochę złego nieświadomemu klientowi.LewyTDi pisze:Jak to się mówi co ma piernik do wiatraka!
W Pioneerach częstą usterką jest uszkodzenie masy na wyjściach RCA. Sprawdź, czy przy podłączonych kablach RCA prawidłowo do radia, przy dotknięciu jakimś drutem lub kabelkiem do masy kabla RCA, czyli zewnętrznego styku i do metalowej obudowy radia znikną te zakłócenia. Jeśli tak, to masz rozwiązanie. Dasz elektronikowi z odpowiednią lutownicą, żeby Ci tą masę na RCA poprawił.
Problem z radiem
To fakt ale nie znam gościa i jego zakładu zgadaliśmy się przypadkowo. Ale jak go kiedykolwiek spotkam to mu serdecznie podziękuje! Zrobię tak jak radzisz mam nadzieje że pomoże. Dzięki wielkie.Pozdro..