Zestaw :Overmax + JBL 70W .

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

kostex9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kostex9 » czw maja 05, 2011 16:16

Witajcie forumowicze, to moj pierwszy temat na forum, wiec prosze o wyrozumialosc. Kupilem Golfa mk4 bez audio , jest to moj pierwszy woz wiec nie wiele wiem w tym temacie. Jedyna rzecz zwiazana z audio w moim aucie to 2x glosniki JBL 70W na polce z tylu. Z racji tego, ze nie jestem audiofilem ale lubie czysty dzwiek i troche basu chcialbym niskim kosztem dokupic radio + 2 przednie glosniki . Tutaj nasuwa sie pytanie, czy to radio uciagnie moje 2x 70W ? Jesli tak to czy jeszcze przednie glosniki sie zalapia ? Czy bedzie roznica w dzwieku pomiedzy radiem za 100 lub 200 zl w jakosci dzwieku czy to ta sama polka technologiczna mowa tu o radiu overmax ov-cr-411g .
Moje JBL nie sa podlaczone, z bagaznika wychodzi 6kabli wiec podjerzewam ze byla tam jakas tuba zajmujaca (2kable) a 4 pozostale podlacza sie pod glosniki. Jakies propozycje ? :)
Ostatnio zmieniony czw maja 05, 2011 19:12 przez kostex9, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Audio do golasa .

Post autor: sokol26 » czw maja 05, 2011 17:12

powinno pociągnąć, ale dzwięk może niebyć zbyt "czysty", po jakimś czasie zacznie Cie to irytować, dlatego radziłbym dokupienie wzmacniacza, wtedy napewno będziesz zadowolony z dzwięku :) a pozatym to niekupuj takiego szmelca, za kilka miesięcy bedziesz musial nowe kupić bo a to pójdzie na śmieci... naprawde, szkoda pieniędzy, jak kupisz to zrozumiesz o co mi chodzi, ja sie już przejechałem... Tu masz Pioneera za 250 zł:
http://allegro.pl/radio-pioneer-deh-120 ... 14270.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kostex9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kostex9 » czw maja 05, 2011 19:17

dzieki za odpowiedz :) gwara na 24 miesiace , dystrybutor pawie pod domem wiec nie bedzie problemu :) ja sie samego montazu boje radia bo nie wiem co i jak a co dopiero wzmacniacz montowac :) za ile dorwe uzywke wzmacniacza najprostsza ?? Macie moze jakis link do nie drogich glosnikow na przod ? moze zamiast nich lepiej dokupic tube ? I zostawic sam tyl ?

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sokol26 » sob maja 07, 2011 14:19

montaż radia niejest zbyt skomplikowany. A zmontowanie tubki jeszcze prostsze. wzmacniacz używany dorwiesz za 100-150 zł na np 4 głośniki 70w, a głośników masz przecież całą mase na allegro, wystarczy wejść. Ja radziłbym Ci wygłuszyć przednie drzwi niż szpecic bagażnik tanimi tubami, a i dzwięk o wiele lepszy, jeżeli chcesz porządny zestaw, dużo basu i dobry dzwięk to niema co inwestować w tanie rzeczy, lepiej zrobić coś porządnie na początek a potem dokładać w miare budżetu, o wiele lepiej na tym wyjdziesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”