Pioneer DEH-40MP problem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pioneer DEH-40MP problem
Witam
Mam problem z radiem pioneer deh-40mp. Problem polega na tym, że po podłączeniu kabla audio cinch do radia, radio nie przesyła sygnału do wzmacniacza. W tym radiu są dwa wejścia cinch pod żadnym głośniki podłączone do wzmacniacza nie grały. Wzmacniacz i głośniki są dobre zostały sprawdzone, podłączyłem je pod radio u kolegi i bez żadnych problemów grało wszystko ładnie. Nie wiem co robić.. Jeśli ktoś jest w stanie mi udzielić jakiejś porady innej niż kupno nowego radia bym był wdzięczny.
Mam problem z radiem pioneer deh-40mp. Problem polega na tym, że po podłączeniu kabla audio cinch do radia, radio nie przesyła sygnału do wzmacniacza. W tym radiu są dwa wejścia cinch pod żadnym głośniki podłączone do wzmacniacza nie grały. Wzmacniacz i głośniki są dobre zostały sprawdzone, podłączyłem je pod radio u kolegi i bez żadnych problemów grało wszystko ładnie. Nie wiem co robić.. Jeśli ktoś jest w stanie mi udzielić jakiejś porady innej niż kupno nowego radia bym był wdzięczny.
Pioneer DEH-40MP problem
Kolega guziolek miał na myśli podłączenie kabla wzbudzającego suba z radia do wzmacniacza (+12V), taki cieniutki kabelek
Bo o resztę mam nie pytać, zasilanie jest podciągnięte do wzmacniacza i pali się zielona dioda oznaczająca stan włączenia i gotowości do działania ?
Jeszcze takie pytanie, skąd brana masa?
Bo o resztę mam nie pytać, zasilanie jest podciągnięte do wzmacniacza i pali się zielona dioda oznaczająca stan włączenia i gotowości do działania ?
Jeszcze takie pytanie, skąd brana masa?
Re: Pioneer DEH-40MP problem
Masa jest brana ze śruby w bagażniku. Wzmacniacz działa prąd do niego dochodzi dioda kontrolna działa.. A co do tego kabla to nie za bardzo wiem skąd miałbym do poprowadzić to znaczy gdzie go się podłącza do radia.. które to wejście w radiu.. i pod co podpiąć go we wzmacniaczu.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Pioneer DEH-40MP problem
I powinno być po problemiedan124 pisze:Elektryczna antena , najczęściej biało-niebieski kabelek.