Długo zwlekałem czy pisać czy nie.
Ale po konsultacjach w serwisie Car Audio mądrzejszy się nie stałem.
Zakupiłem Polówkę. Wcisnąłem do niej swoje radio Pioneer DEH-600BT.
W drzwiach są zamontowane głośniki firmy Audio System GMBH.
Nie jestem pewny modelu do nie dodłubałem się do nich jeszcze.
Patrząc z grubsza na membranę (przez maskownicę) i sopran to jest to model Audio System GMBH HX 165 SQ. Ale równie dobrze może to być tańszy Audio System GMBH MX 165 (choć ten ma nieco inny sopran).
Pod samym radiem gra przyzwoicie ale słychać, że głośnikom brakuje "prądu". Zastanawiam się nad wzmacniaczem i wygłuszeniem drzwi - o ile nie zostało to już zrobione.
Mam pewne rozterki, z jednej strony kobieta, która nie rozumie, że można wydać na słuchawki kilkaset zł bo się ma zapędy audiofilskie, z drugiej strony te zapędy audiofilskie. Po środku brak nadmiaru gotówki i niechęć do modyfikacji poprzez zapychanie bagażnika.
Po długich przemyśleniach chciałbym jednak zakupić wzmacniacz pod głośniczki, być może głośniki w tylne drzwi - proszę mnie nie strofować, że się nie wkłada - do bagażnika nic nie wepchnę bo jest mi potrzebny. A nieco brakuje mi sceny dźwiękowej.
Chciałbym aby wzmacniacz grał czysto. Nie słucham zbyt dużo muzyki, głównie politykę/wiadomości. Ale jak słucham to ma być czysto, bez zniekształceń czy przestrojenia.
(chodziło się z 6 lat do szkoły muzycznej to słuch nawet mam;)
Chciałbym więc kupić wzmacniacz ale jestem w temacie doboru wzmacniaczy dość zielony.
Proszę o info jaki wzmacniacz kupić zakładając że mam:
a) Audio System GMBH HX 165 SQ
b) Audio System GMBH MX 165
c) dokupienie czegoś na tył.
W c jest problem bo nie mam miejsca na sopran. A nie zaakceptuję dodatkowej pierdziawki gdzieś na tapicerce. Tu pojawia się kwestia zakupu być może głośników współosiowych. Tak wiem, że to nie to ale czy nie da się jakimś modelem osiągnąć satysfakcji?
Wiem, że radio ma jedną parę RCA ale mówi się trudno - zdubluje się.
Budżet. heh...
Ciężki film. Za jakość mogę trochę zapłacić ale nie zarabiam dużo i chcę kupić jeszcze głośniki do kompa (Logitech Z-5500 THX )więc będę musiał się ograniczać.
Powiedzmy coś do 500 zet używane lub 1000 nowe. Ale jeśli jeszcze za mniejsze pieniądze można kupić coś wartego rozpatrzenia to też proszę o taką podpowiedź.
PS. Fajnie by było jakby bydle nie było za duże, aby np dało się wepchnąć np pod fotel.
Zakup wzmacniacza do Audio System GMBH
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Zacznij od FAQ Nazara.
Ostatnio widziałem propozycję sprzedaży DLS Reference 200 i polecił bym Ci ten wzmacniacz.
A co do sceny to przy odpowiednim zainstalowaniu głośników to znajduje się ona z przodu,
tam gdzie powinna być ;P a nie sztucznie wspomagana jakimiś głośnikami z tyłu.
Ostatnio widziałem propozycję sprzedaży DLS Reference 200 i polecił bym Ci ten wzmacniacz.
A co do sceny to przy odpowiednim zainstalowaniu głośników to znajduje się ona z przodu,
Wiem, ale czegoś mi brakuje. A jak wspomniałem woofer w bagażniku odpada.dan124 pisze:A co do sceny to przy odpowiednim zainstalowaniu głośników to znajduje się ona z przodu,
W sumie ten FAQ czytałem już kilka razy ale dawno to było.
A co sądzicie o tych głośnikach?
Jakiś czas temu gdzieś je słyszałem.
Dobrze zamontowane i wykarmione mają niezłego kopa.
Nie musi być suba żeby była scena
Jak zapewne wiesz scena ma być przed Tobą .
Jeżeli jest wszystko ok to bez problemu lokalizujesz źródła pozorne( instrumenty,wokalistę/ów )
Nie musi być suba żeby była scena
Jak zapewne wiesz scena ma być przed Tobą .
Jeżeli jest wszystko ok to bez problemu lokalizujesz źródła pozorne( instrumenty,wokalistę/ów )
No właśnie słychac po gadzinach, ze zamieszać powietrzem potrafią. Stąd moje parcie na wsparcie ich dodatkowym prądem.dan124 pisze:Jakiś czas temu gdzieś je słyszałem.
Mógłbym mieć lepiej zamontowane sopranki ale z tym jest problem. Miejsce fabryczne jest bardzo płytkie, skierowane są prostopadle do osi, a nie przewiduję możliwości wyciągnięcia ich na wierzch.
Szukałem tego DLS Reference 200 ale ofert na allegro brak. Sprzedał się jednen za 550 drugi za 800.