wykorzystanie głośników 6x9
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
wykorzystanie głośników 6x9
witam
Jestem od niedawna posiadaczem golfa II, razem z autem otrzymałem w spadku odtwarzacz Cd pioneer deh 2100, oraz zestaw dwóch głośnikow trójdrożnych 6x9 firmy STEALTH 2X200, z tego co przeczytałem na forum połozenie głośników na tylnej półce nie jest najlepszym rozwiązaniem, dlatego nosze sie z zamiarem założenia głośników z przodu na panelu z mdf-u, ale nie zabardzo wiem co zrobić z głośnikami STEALTH (ponoć całkiem niezłe), dlatego prosze o rade co w takiej sytuacji można zrobić.
Jestem od niedawna posiadaczem golfa II, razem z autem otrzymałem w spadku odtwarzacz Cd pioneer deh 2100, oraz zestaw dwóch głośnikow trójdrożnych 6x9 firmy STEALTH 2X200, z tego co przeczytałem na forum połozenie głośników na tylnej półce nie jest najlepszym rozwiązaniem, dlatego nosze sie z zamiarem założenia głośników z przodu na panelu z mdf-u, ale nie zabardzo wiem co zrobić z głośnikami STEALTH (ponoć całkiem niezłe), dlatego prosze o rade co w takiej sytuacji można zrobić.
... nie komentuję nawet...Interlg pisze:darsiara , czemu nie chcesz ich w polce zostawic ? dobrze jest jak tam sa glosniki muza fajnie leci a z przodu mzoesz z kims gadac...
darsiara - kup sobie nową półkę albo wytnij z mdf'u i obszyj. Do przodu zestaw odseparowany... Poczytaj FAQ i archiwalne posty... A te jaja sprzedaj.
Pozdr .
:bylo: :bajer:
darsiara
serdeczne dzieki za podpowiedzi, można powiedziec że juz wymieniam tylna półke.
ps.. ciekawi mnie w jakich sytuacjach wykorzystuje się głóśniki 6x9
pozdro
pozdro
Re: darsiara
Produkuje sie je bo jest zapotrzebowanie, wiele osob, jak niedawno jeszcze Ty montuje je glownie wlasnie w polke bo mysli, ze tak bedzie super i w ogole najlepiej. Niektorzy staraja sie upchnac jak najwiecej glosnikow bo przeciez im wiecej, tyl lepiejdarsiara pisze:serdeczne dzieki za podpowiedzi, można powiedziec że juz wymieniam tylna półke.
pozdro
Najlepszym przykladem zlego naglosnienia sa zazwyczaj DemoCary, ale na nich nie nalezy sie wzorowac bo tam producent stara sie naladowac wszystko co ma w ofercie i robi takie auto wg. zupelnie innych zasad niz powinno sie robic auto w ktorym ma dobrze i ladnie grac
Re: darsiara
Produkuje się to co się sprzedaje. Cóż z tego, że 6x9 nie grają poprawnie, jak są na nie chętni, którzy płacą i dają firmie zarobić. Firma chce $$$ i dostosowuje się do potrzeb i wymagań rynku .darsiara pisze:serdeczne dzieki za podpowiedzi, można powiedziec że juz wymieniam tylna półke.
pozdro
Tu masz przykładową półeczkę...
Pozdr i thx za punkcik .
:bylo: :bajer: