Jaka skrzynia i wzmacniacz pod glosnik 300W i 250W w RMSie?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Progresywny
- Lubie to!
Witam,do mojej IV..za śmieszne pieniądze kupiłem taki glosnik basowy:Moc max 300W i Moc w RMS 250W, Średnica=30cm http://shofershop.pl/Glosnik_Titan_TL_3 ... W-361.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Teraz potrzebuję jakieś skrzyni basowej (ile litrów?) i dobrego wzmacniacza, żeby sobie bez problemu ciągnął:) Może ktoś coś poleci? Oczywiscie nie przesadzając z ceną, tak na zmachola do 200 zł (chyba ze i nawet coś tanszego jest w cenie i dobrego, ja zbytnio sie nie znam).Bardzo prosze o rade
Re: Jaka skrzynia i wzmacniacz pod glosnik 300W i 250W w RMS
QUADRAL A290X
KENWOOD KAC-606
AUDIOSYSTEM ADS
Axton C408
BLAUPUNKT GTA 1300
Jaka muzyka, jaka ma byc skrzynia????
KENWOOD KAC-606
AUDIOSYSTEM ADS
Axton C408
BLAUPUNKT GTA 1300
Jaka muzyka, jaka ma byc skrzynia????
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
- Progresywny
- Lubie to!
Dwukanałówka wystarczy?
No wlasnie nie wiem jakiej szkrzynki szukać. Ile litrów Szkoda ze na temat tego glośnika nie ma praktycznie informacji na necie. Kiedyś widziałem taka stronkę, ze sie wpisywało dane głosnika itp. i dopasowywał sie rozmiar skrzyni.
A muzyka powiedzmy to coś w stylu House/progressive/dance/club. Napewno nie hardstyle czy coś w stylu mega łupanek.
No wlasnie nie wiem jakiej szkrzynki szukać. Ile litrów Szkoda ze na temat tego glośnika nie ma praktycznie informacji na necie. Kiedyś widziałem taka stronkę, ze sie wpisywało dane głosnika itp. i dopasowywał sie rozmiar skrzyni.
A muzyka powiedzmy to coś w stylu House/progressive/dance/club. Napewno nie hardstyle czy coś w stylu mega łupanek.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Do samej skrzyni tylko 2 kanały w mostek albo typowy 1-kanałowiec. Jeżeli sam będziesz klepał budę, to możesz na początek spróbować zamkniętą budę około 30 - 35 litrów jeżeli nie masz danych głośnika.
- Progresywny
- Lubie to!
nono, rozumiem
Ja tu myślałem nad kupnem coś takiego>> http://allegro.pl/skrzynia-basowa-30-cm ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false; Bedzie dobra?
Znaczy samemu to nie chce tego robić, bo raz robilismy z kolesiem i nie był zadowolonybogib184 pisze: Jeżeli sam będziesz klepał budę, to możesz na początek spróbować zamkniętą budę około 30 - 35 litrów jeżeli nie masz danych głośnika.
Ja tu myślałem nad kupnem coś takiego>> http://allegro.pl/skrzynia-basowa-30-cm ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false; Bedzie dobra?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Powiem tyle, że kilka lat temu jak zaczynałem przygodę z graniem, nabyłem skrzynię z płyty wiórowej i to badziew niesamowity. Głośnik po prostu lata z przednią ścianą i pojawia się nie bas a dudnienie. Liczy się tylko płyta MDF 18 mm i grubsza - wtedy gra i głośnik siedzi stabilnie. Do tego głośnika poszukaj tak jak napisałem około 30 - 35 litrów skrzynię z MDF - używki czasami są na alledrogo i to za parę PLN, a czasami jeszcze jakiś stary głośnik siedzi.
- Progresywny
- Lubie to!
Ok narazie dzięki panowie, to ja działam