2 bezpieczniki

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
karambol
Użytkownik
Użytkownik

2 bezpieczniki

Post autor: karambol » wt mar 29, 2011 18:48

Witam! Mam takie pytanie o tuż czy mogą być do jednego wzmaka poprowadzone dwa bezpieczniki? Już tłumacze o co mi chodzi... mam poprowadzone zasilanie z aku. i mam bezpiecznik przy nim (nie dalej jak 30 cm) ale potrzebuje teraz zmienić położenie zasilacza, żeby to zrobić muszę mieć dłuższy przewód, a że został mi przewodu myślałem cyz by go nie przedłużyć po przez następny bezpiecznik? Lutowanie coś nie za bardzo wydaje mi sie by to była dobra opcja.... zasilania że tak powiem nie chce mi sie znowu ciągnąć całe auta i wydatek na nowy przewód to okolo 50 zł

Obrazek

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

2 bezpieczniki

Post autor: k0nr4d » wt mar 29, 2011 21:08

Możesz dać bezpiecznik, ale pamiętaj, że jest to punkt newralgiczny, gdzie mamy największy spadek napięcia. Są specjalne 'konektory' do łączenia grybych kabli, wkładasz jeden, drugi i skręcasz dwoma imbusami.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
karambol
Użytkownik
Użytkownik

2 bezpieczniki

Post autor: karambol » wt mar 29, 2011 21:41

możesz pokazać o jaki dokładnie konektor ci chodzi?

Obrazek

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

2 bezpieczniki

Post autor: k0nr4d » wt mar 29, 2011 21:55

Nie widziałem nigdy takiego w internecie. W sklepie elektronicznym, gdzie się zaopatruję, jest coś takiego. W uproszczeniu jest to miedziana rurka grubościenna, która w połowie ma przegrodę i obie części mają wkręcone imbusy. Wsadzasz z obu stron kable i je dokręcasz imbusami.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

Awatar użytkownika
karambol
Użytkownik
Użytkownik

Re: 2 bezpieczniki

Post autor: karambol » wt mar 29, 2011 22:15

no to rozejrze sie u siebie za czyms takim, ale jak by co byla by możliwość coś takiego załatwić przez ciebie?

Obrazek

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Re: 2 bezpieczniki

Post autor: powalla » wt mar 29, 2011 23:57

Prościej , to ściągnąć izolację z 2cm na obu kablach ,zrobić z obu takie jakby pędzle i złączyć oba razem , następne wziąć lutownicę gazową lub kolbową, fiolkę cyny i zacynować to połączenie, a następnie zaizolować termokurczką lub taśmą .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”