Witam
Przeszukałem forum i znalazłem kilka postów dotyczących piszczenia w głośnikach przy niefabrycznych zestawach, jednak mam inny problem.
U mnie sprawa wygląda tak, że przy włączonym zapłonie wszystko jest o.k, radio gra bez żadnych problemów, jednak w momencie uruchomienia silnika, z radia (nie z głośników) zaczyna wydobywać się dźwięk jak ze starego telewizora, czyli intensywne piszczenie słyszane przy odpalonym silniku, jak i podczas jazdy( bardzo denerwujące).
Dodam tylko, że cała instalacja seryjna, czyli radio gamma V + zmieniarka w bagażniku.
Dodatkowo: nie działa lewy przedni głośnik (uszkodzony mechanicznie po włamaniu - a dokładniej po mało precyzyjnej wymianie szyby przez poprzedniego właściciela), oraz wyciągnięta instalacja zestawu głośnomówiącego, którą ktoś zamontował zupełnie bezsensownie, przecinając obwody głośników z przednich lewych drzwi.
I teraz moje pytanie: czy piszczenie jest objawem zakłuceń ? czy może uszkodzenia radia spowodowane niepoprawnym montażem zestawu głośnomówiącego? w tej chwili wysoki ton w lewych przednich drzwiach działa, natomiast ten średnio-niskotonowy nie. Ma ktoś jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu ? nie chciałbym pozbywać się radia, gdyż mi ono w zupełności wystarczy.
Problem z piszczeniem radia Gamma
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Problem z piszczeniem radia Gamma
Wywal wszystkie zbędne kable od głośników, które nie idą do radia. Zasilanie radia na próbę podłącz bezpośrednio pod akumulator.