Instalacja fabryczna Polo IVFL - poszukiwania kabla anteny

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt mar 08, 2011 12:25

Witajcie koledzy.

Muszę prosić Was o pomoc bo na forum Polo nic się nie dowiedziałem.

Zakupiłem Polo IVFL z 2006 roku w wersji Comfortline. Siedziało w nim radio Blaupunkta z jakąś dziwną własną anteną na szybie. Oczywiście na dachu antena jest. Do radia ktoś zbudował własną instalację (full spectrum profesional aż żal coś tam ściska).

Chciałem wsadzić swojego Pioneera DEH-600 BT. Na tym co jest działa ale chciałbym to doprowadzić do stanu fabrycznego. Niestety nigdzie nie widzę oryginalnej instalacji. Nie ma po niej śladu. Nawet po antenie. nigdzie w zasięgu wzroku nie widać oryginalnych kostek.
Czy jest możliwe aby radio nie miało fabrycznej instalacji? Ma antenę więc musi mieć kabel. Gdzie go szukać? Nigdzie go nie widać.
To że będę potrzebował separatora wiem. Nie zamawiałem go jeszcze bo nie wiem czy się dokopię do instalacji.

Jaka powinna być instalacja fabryczna, na zwykłych ISO czy siakieś inne? Zakładając, że np nie ma instalacji radia, czy jest możliwość aby w drzwiach do słupka dochodziły kable do głośników?
Ostatnio zmieniony czw mar 17, 2011 10:22 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » czw mar 24, 2011 13:04

Usunąłem poprzedni post bo stał się nieaktualny.

Znalazłem wtyczkę kabla antenowego...20 centymetrów od anteny jak odsłoniłem podsufitkę. VW mnie zadziwia. Montować antenę wartą z 50 euro a nie dorzucić kabla za 5 euro.
Tylko teraz jest problem bo kabla odpowiedniego nie mam. Dzwoniłem do kolegi na serwis VW i powiedział, ze jakiś grubszy temat jest z tym kablem Raku-1>Fakra. Znalazłem kabel w ETKA (na obrazku z inną końcówką) ale nie katalog online nie rozpoznaje numeru części.

Wcześniej oczywiście rozebrałem pół auta bo nie wierzyłem, że kabla może nie być.

Czy ten kabel idzie w jednym kawałku czy są jakieś łączniki. Allegro nie bardzo pomaga. Mam kabel z Golfa mk3 i końcówką Raku-2 ale taką samą jak w antenie (obie żeńskie). Na necie znalazłem niby kabel RAKU-2<>Fakra ale końcówka Raku też nie ta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”