Co to jest? MK IV nagłośnienie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam!
Potrzebuję się dowiedzieć co to jest?
Odkryłem ten nie standardowy system nagłośnienia po zdjęciu boczku z drzwi kierowcy, gdyż miałem problemy z zamkiem.
Czekam na sugestie kolegów, znawców Car audio, gdyż w aucie jest masa kabli.
Pozdrawiam!
Potrzebuję się dowiedzieć co to jest?
Odkryłem ten nie standardowy system nagłośnienia po zdjęciu boczku z drzwi kierowcy, gdyż miałem problemy z zamkiem.
Czekam na sugestie kolegów, znawców Car audio, gdyż w aucie jest masa kabli.
Pozdrawiam!
było E34 M50B20 & E34 M50B25 & E34 M60B30 & MK IV ALH teraz jest E46 M47
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
to jest zwrotnica ktora rozdziela sygnal na wysokotonowke i srednio-niskotonowy glosnik
Te małe głośniczki przy lusterkach to niskotonowe głośniki?
To nie jest jakiś wzmacniacz bo ktoś ukradł prąd do tego z lampki w drzwiach?
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
poczytaj najpierw podstawy car-audio http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCa ... 01beta.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;kemer85 pisze:Te małe głośniczki przy lusterkach to niskotonowe głośniki?
kolega ma racje, a co do tego, że Ci nie świeci lampka w drzwiach to na 90% obstawiam walnięty microswitch w zamku, standard w mk4, poszukaj i poczytaj sobie też jest masa tego na forum
Witam ponownie!
Porobiłem dokładniejsze zdjęcia.
Lewe drzwi:
Prawe drzwi:
Przy okazji montażu głośników w tylnych drzwiach i przeciągania kabli do głośników wyciągnąłem z auta jakieś kable do niczego nie podłączone takie jak na zdjęciu poniżej:
Proszę o poradę od czego te kable mogły być i do czego podłączone?
Porobiłem dokładniejsze zdjęcia.
Lewe drzwi:
Prawe drzwi:
Przy okazji montażu głośników w tylnych drzwiach i przeciągania kabli do głośników wyciągnąłem z auta jakieś kable do niczego nie podłączone takie jak na zdjęciu poniżej:
Proszę o poradę od czego te kable mogły być i do czego podłączone?
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Wyciągnąłeś kable sygnałowe od radia do wzmacniacza i kabel zasilający, ten czerwony...
Ile mogą być warte takie kable?
Jeżeli jest ktoś chętny mogę oddać po korzystnej cenie bo mi raczej się nie przydadzą, wystarczy mi to co mam.
Jeżeli jest ktoś chętny mogę oddać po korzystnej cenie bo mi raczej się nie przydadzą, wystarczy mi to co mam.
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Co to jest? MK IV nagłośnienie
Warte może piwo, bo sygnałowy (niebieski ucięty i klejony, więc śmietnik), a zasilanie jak mówię ze dwa piwa
dawno nie przeglądałem działu car audio, boszzee jakie tu teraz tematy są
kemer85,
jak już drzwi rozbierałeś, to mam nadzieje że zrobiłeś lewą stronę tak jak jest prawa, czyli w konektory i rurki termokurczliwe,
kemer85,
jak już drzwi rozbierałeś, to mam nadzieje że zrobiłeś lewą stronę tak jak jest prawa, czyli w konektory i rurki termokurczliwe,
Przy przednim nagłośnieniu nic nie robiłem. Tak było jak kupiłem auto, te zwrotnice, głośniki itd., tylko podpiąłem radio pod fabryczne przewody ( radia nie było ), bo był dodatkowo wzięty prąd z akumulatora, chyba, żeby to wszystko uciągnąć.
Zauważyłem to, że z prawej strony jest to lepiej zrobione. Jak znajdę czas to polutuje to i z lewej strony założę te "konektory".
Dzięki za info
Zauważyłem to, że z prawej strony jest to lepiej zrobione. Jak znajdę czas to polutuje to i z lewej strony założę te "konektory".
Dzięki za info
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85
Fajnie twwetery zamontowane:d tak samo syfiarsko jak jeszcze do wczoraj u mnie
Wysokotonowe tzw. soprany.kemer85 pisze:Te małe głośniczki przy lusterkach to niskotonowe głośniki?
wzmacniacz to miałeś w bagażniku i po to tam szły te kable które wyciągnąłeś.kemer85 pisze:To nie jest jakiś wzmacniacz
Przetop na miedź zważ na wadzę, sprawdź cenę miedzi na skupie i będzie wiadomo ile są wartekemer85 pisze:Ile mogą być warte takie kable?
www.proturbo.com.pl
Re: Co to jest? MK IV nagłośnienie
Na to nic nie poradzę, tak było jak go kupiłem. Jak poprawić taki syf?JacekTDI pisze:Fajnie twwetery zamontowane:d tak samo syfiarsko jak jeszcze do wczoraj u mnie
P. S. Jakiś "Jean Clodde" to montował.
POZDRAWIAM!!!
kemer85
POZDRAWIAM!!!
kemer85