DIN 2 VW warto kupić?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
DIN 2 VW warto kupić?
Witam ! Znalazłem takie oto radio VW : Jaki to model ? Czy pasuje bez problemów do MK4?Jakieś dane techniczne/właściciel chce 300 euro (nowe w pudełku) czy warto??
DIN 2 VW warto kupić?
To chińczyk. Nie wiadomo na jakich podzespołach. Każde radio 2DIN da się zamontować w MKIV, poszukaj czegoś oryginalnego.
DIN 2 VW warto kupić?
Ma ktoś coś takiego?Chodzi mi o opinię użytkowników ,a nie ogólne 'to chińczyk '
Re: DIN 2 VW warto kupić?
hehe a gdzie są produkowane Clarion, Kenwood, czy Alpine - to też chińczykirojass pisze:To chińczyk. Nie wiadomo na jakich podzespołach. Każde radio 2DIN da się zamontować w MKIV, poszukaj czegoś oryginalnego.
DIN 2 VW warto kupić?
Z tą różnicą, że Clarion, Kenwood czy Alpine są jednak robione na ich podzespołach, oryginalnych, z gwarancją marki itd.
W przypadku tego sami nie wiemy co dostajemy.
W przypadku tego sami nie wiemy co dostajemy.
DIN 2 VW warto kupić?
Ja też zastanawiałem sie nad takim radiem kiedyś ale na szczęście kupiłem Pioneer f900bt. Polecam Ci je w 100% mogę polecić Ci kolesia który je sprzedaje i serwisuje.
http://www.pioneer.pl/pl/content/press/ ... 900bt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pioneer.pl/pl/content/press/ ... 900bt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
Re: DIN 2 VW warto kupić?
marcho pisze:hehe a gdzie są produkowane Clarion, Kenwood, czy Alpine - to też chińczykirojass pisze:To chińczyk. Nie wiadomo na jakich podzespołach. Każde radio 2DIN da się zamontować w MKIV, poszukaj czegoś oryginalnego.
aleś błysnąał... gdybys chociaż raz był w "Chińskiej fabryce Clariona/Kenwooda itp" a w "chinśkiej fabryce" tego SHIT`u ze zdjęcia, to byś od razu zauważył różnicę w rezimach technologiczno-projektowo-produkcyjnych, nie wspominając już o podzespołach stosowanych wewnątrz(kondensatory, mechanizmy napędów, układy scalone etc.
tak wracając do tematu, mam tez 2DIN Pioneer F900BT i powiem tyle... przyzwoity dźwięk (nie mylić z "robiącym wrażenie", bo takie to robi Clarion CZ209ER), intuicyjna obsługa,jak dla mnei mega plusem bardzo dobra nawigacja, do tego można oglądać filmy, ale... nei ma rózy bez kolców. Biorąc pod uwagę cenę sklepową (jeszcze neidawno coś 4-5tysięcy PLN) i jakość dźwięku to jest to nieporozumienie do kwadratu. Sam zplacilem za radio z wiązką kabli, anteną i mikrofonem 1400PLN i to jest wg mnei cena adekwatna do jakości i bajerów.
Za cenę nowego takiego "telewizora" można kupić coś na 1 DIN z porządnym dźwiękiem, procesorem, zwrotniami, czasówkami i innymi duperelami (nowe/używane) i zostaje jeszcze sporo "sałaty" na dalszą rozbudowę CA w smochodzie.
Reasumując, zawsze chcialem miec fajne 2DIN w aucie, zrealizowałem to, ale teraz bym tego nie kupił, bo... jak to się mówi "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego" i tu trzeba poweidziec sobie jasno, tyle kapusty za jakieś mierne HPF , korektor graficzny i odwrócenie fazy SUB`a z LEVEL`em i LPF to jakieś totalne nieporozumienie, sama nawigacja w tym modelu nie zrekompensuje nam reszty niedociągnięć. Bo takie ustawienia to ma byle nowe radio w przedziale 500-1000PLN.
Kup sobie lepiej coś 1DIN co porządnie zagra a nie będzie wyglądać "szpanersko", bo wygląd nei zagra
DIN 2 VW warto kupić?
Jacek TDI dzięki za pomoc-poszukam chyba tego Pionner-a,czytałem o nim sporo dobrych opinii .
DIN 2 VW warto kupić?
logo1024, jak pisał wcześniej ma namiary na gościa od tych modeli, pisz jak coś do niego na PW, ja też mam namiar na goscia z Myszkowa k/Częstochowy, ale u Ciebie widzę, że z Grecji to raczej ciężko będzie się dobujać do "polskich dystrybutorów"
DIN 2 VW warto kupić?
Nr do kolesia 600 982 558 warto zadzwonić i zapytać. Od razu polecam dogadać sie z nim żeby wgrał najnowsze oprogramowanie, dużo szybciej chodzi radio i ma najnowsze mapy. Trzeba sie go zapytać czy w zestawie jest kabel multimedialny, bez niego nie podłączy się wzmacniacza, kamery cofania itp 100-150zł
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
DIN 2 VW warto kupić?
Chłopaki dzięki za pomoc !!!Na święta będę w kraju -skontaktuje się z gościem .