Co to znaczy ze z USA
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Co to znaczy ze z USA
Witam!!!
Mam fajna okazje kupic ALPINE CDA-7894 ale z usa czytałem juz ze jesli z usa to ze nie ma rds-u rozni sie to czyms jeszcze np wtyczka ze nie ma iso albo ze stacji polskoch nie chyta poradzcie jak mozecie.
Pozdrawiam MiChI
Mam fajna okazje kupic ALPINE CDA-7894 ale z usa czytałem juz ze jesli z usa to ze nie ma rds-u rozni sie to czyms jeszcze np wtyczka ze nie ma iso albo ze stacji polskoch nie chyta poradzcie jak mozecie.
Pozdrawiam MiChI
- barteKKK03
- V.I.P.
powiem wiecej: nie wylapuje wiekszosci!! jezeli chcesz sluchac cd czy mp3 to bierz ale jezeli zalezy ci jeszcze posluchac jakiejs stacji radiowej to niewartobarteKKK03 pisze:Radio z USA nie wyłapuje wszystkich europejskich fal.
a jaka jest ta rewelacyjna cena jesli mozna spytac
[url=http://www.imageshack.us/][img]http://img96.imageshack.us/img96/7133/sig4iv1250x1064hs.jpg[/img][/url]
a więc
tak, jak napisał kolega, że synteza częstotliwości jest co 0,2 MHz a nie co 0,1 lub 0,05MHz. będziesz więc łapać stacje np 107.5MHZ, 91.3MHz, itp.
ale uwaga - niektóre modele mają możliwość przełączania z wersji USA na europejską.
kiedyś, dawno temu, miałem kenwooda, model bodajże 859.
oprócz RDSu miał wszystko -wypas nieziemski. niestety chodził w syntezie USA. wystarczył prosty myk, w postaci przytrzymania odpowiednich klawiszy podczas uruchomienia i synteza zmieniała się na europejską.
sugestia moja jest taka - poszukaj w necie informacji, jest taka strona, gdzie kolo ma kupę opisów do muzyki, nawet ostatnio ktoś tu dawał link.
jeśli w tm modelu jest taka opcja - to bierz. jeśli nie - odpuść.
ale uwaga - niektóre modele mają możliwość przełączania z wersji USA na europejską.
oprócz RDSu miał wszystko -wypas nieziemski. niestety chodził w syntezie USA. wystarczył prosty myk, w postaci przytrzymania odpowiednich klawiszy podczas uruchomienia i synteza zmieniała się na europejską.
sugestia moja jest taka - poszukaj w necie informacji, jest taka strona, gdzie kolo ma kupę opisów do muzyki, nawet ostatnio ktoś tu dawał link.
Zajrzyj do Kablomanii, może akurat:koper pisze:poszukaj w necie informacji, jest taka strona, gdzie kolo ma kupę opisów do muzyki, nawet ostatnio ktoś tu dawał link.
http://www.studio24.prv.pl/
ex BvLin3K
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: a więc
dokladnie tak jak pisze przedmowca , mozesz poszukac jeszcze info na stronie elektroda.pl, mozesz zmienic skok czestotliwosci w servisie rtv...ale to juz srednio sie oplacakoper pisze:tak, jak napisał kolega, że synteza częstotliwości jest co 0,2 MHz a nie co 0,1 lub 0,05MHz. będziesz więc łapać stacje np 107.5MHZ, 91.3MHz, itp.
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
z tym skokiem
to też nie tak łatwo, bo to dobrego fachowca trzeba.
a nie byle matoła.
często to jest nieopłacalna sprawa, bo wszystko w mikroprocesorze siedzi.
a wymiana tego, to jak to mówią - nie w kij dmuchał...
a nie byle matoła.
często to jest nieopłacalna sprawa, bo wszystko w mikroprocesorze siedzi.
a wymiana tego, to jak to mówią - nie w kij dmuchał...