Witam, po wielkich bólach i trudach w końcu kupiłem auto. Teraz przyszedł czas na zakup radia oraz głośników.
Jako że kupiłem auto bez głośników w drzwiach na przodzie oraz na tyle, priorytetem dla mnie jest zakup głośników (radio posiadam oryginalne VW).
Ze względu na skromny budżet który mi pozostał chciałbym kupić narazie tylko 2 głośniki ( na przód auta ).
A więc co mi polecicie w cenie do ~300 zł
Druga sprawa to radio, co mi polecicie w cenie do ~350zł.
Chciałbym obie rzeczy kupić 'raz a dobrze' czyli kupić raz i później jak dokupię wzmacniacz zarówno głośników jak i radia już nie wymieniać na inne.
Z góry dziękuję za trud poświęcony przeczytaniem mojego posta oraz za czas spędzony na pisanie ewentualnych odpowiedzi.
Pozdrawiam.
VW Mk3 Głośniki + Radio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
VW Mk3 Głośniki + Radio
Głośniki HERTZ HSK 165 (przyszłościowy zestaw jeśli chodzi o późniejszy zakup wzmaka), o radiach masz masę tematów, króluje Alpine, Pioneer, Kenwood.
a tak BTW przeczytaj FAQ i oglądnij instalacje forumowiczów, mają niezłe pomysły i nic tylko czerpać z nich wenę
a tak BTW przeczytaj FAQ i oglądnij instalacje forumowiczów, mają niezłe pomysły i nic tylko czerpać z nich wenę
VW Mk3 Głośniki + Radio
właśnie widziałem kilka tematów o radiach i tak się zastanawiam nad alpine, co do instalacji to dwie chyba tak na szybko przejrzałem i napewno oblukam wszystkie.
Re: VW Mk3 Głośniki + Radio
http://allegro.pl/hertz-hsk-165-4-zesta ... 15183.html" onclick="window.open(this.href);return false;JacekTDI pisze:Głośniki HERTZ HSK 165 (przyszłościowy zestaw jeśli chodzi o późniejszy zakup wzmaka)
i cytat z tej strony
To znaczy, że z tymi (link niżej) jest coś nie tak? Czy to po prostu "chwyt marketingowy"?Wystrzegaj się podrobionych zestawów Hertz HSK ze starej serii,
http://allegro.pl/hertz-hsk-165-250w-ku ... 28317.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I jaki będę musiał kupić wzmacniacz aby w pełni usłyszeć moc owych hertzów (Hertz HSK 165) przy założeniu, że będę miał 4 takie głośniczki (2 na przodzie w drzwiach i 2 na tyle w drzwiach).
Oczywiście chciałbym kupić nowy wzmak ale zadowolę się jakimś używanym, chociaż na początku chciałbym się dowiedzieć ile takie cudo będzie mnie kosztować bo w tych tematach się nie orientuję.
-
- Forum Master
- Kontakt:
VW Mk3 Głośniki + Radio
Głośników potrzebujesz 2 tylko na przód, bo tył zbędny jest tak naprawdę. Z tymi HSK, to różnie może być - może ktoś chce mocno zarobić, a drugi po prostu sprzedać starą serię i jeden drugiemu nogę podstawia... a może nie, do HSK wzmacniacz powinien być mocny, żeby je wykorzystać w pełni. Wzmacniacz około 140 - 150 RMS by nie zaszkodził. Za przyzwoity piec ze 300 - 400 w używce, bo nowego i pasującego jakością to by trzeba sporo wybulić...