Panowie, szukałem... nie znalazłem tematu stricte o sygnałówkach.
popiskuje mi trochę w głośnikach (wg mnei tylko wysokotonowe), jedynym ostatnim słabym punktem instalacji jest u mnie zestaw kabli RCA, (jakieś niemarkowe grube pomarańczowo-białe skręcone współosiowo w przeźroczystej osłonie z koncówkami metalowymi satynowanymi), gdy miałem głośniki na pojedynczych kanałach na wzmaku, nic nie gwizdało, jak zmostkowałem to zaczęło.... :/ Radio Pioneer F900BT, dodam, że sposób Powalla`i już wdrażałem (masa RCA - drucik - obudowa radia) nic to nie dało, jedyne co to mogłem jeżdżąc drucikiem po obudowie to wytworzyc mikrotrzaski w głośnikach. Spróbuję jeszcze miernikiem sprawdzić czy jest zamknięty obwód dla "masa RCA - obudowa radia" i "masa RCA - obudowa wzmaka", może tu coś jest nie tak...
A tak BTW, czy usunę piski czy też nie to chciałbym wymienić RCA, na coś solidnego (czy jest słyszalne polepszenie jakości przy dobrych kablach??), jeden z forumowiczów "Rucus1910" poleca mi kable KLOTZ ( http://allegro.pl/show_item.php?item=1420613116" onclick="window.open(this.href);return false; ), 3 zestawy 5m każdy po 2 RCA z każdej strony kosztowałyby mnie w sumie 450PLN. Warte to jest tej kasy?? Czy brać coś innego??
Półśrodki mnie nie interesują, zwłaszcza typu "załóż filtr pętli masy", większego dziadostwa nei widziałem
Powalla, mam blisko do Mikołowa, może Ty coś zaproponujesz??
Kable sygnałowe, RCA, CHINCH, CHINCHE, CZINCZ
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Widzę las doradców wczoraj sprawdzałem miernikiem RCA, powiem tak, w bagażniku do masy kazdego chincha przykładałem jeden kabel z miernika, a drugi do kabla masowego (poprowadzony od akumulatora) odkreconego od wzmacniacza, czyli sygnał musiał zamknąć pętlę RCA-RADIO-BUDA-AKUMULATOR, na każdym RCA był obwód zamknięty i miernik sygnalizował zwarcie/obiek zamknięty. Czyli masy są w porządku, zarówno w radiu jak i w kablach, ale co jest ciekawe, to popiskuje tylko i wyłącznie w wysokotonowych głosnikach, woofery i sub są ciche jak nieboszczyk. Dodam, że gdy montowałem cykacze, to lutowałem je z kablami idacymi do zwrotnic w bagażniku. Sugestie??
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
JacekTDI, zmniejsz trochę czułość wejściową na wzmacniaczu i piski powinny zginąć...
Kubus20, oooo spróbuję tak zrobić, bo w sumie jak w mostku to podpinałem to GAIN trochę podciągnąłem na wzmaku.... dzięks za nakierowanie:) lecę na parking
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
NO i co tam, dało to coś
Co do sygnałówek, to Klotze są fajne.
Porównywałem bezpośrednio do kilku innych w jednym aucie przy tych samych klockach i dają radę naprawdę.
Pewnie przy różnych sprzętach będzie różnie, ale u mnie wypadły delikatnie gorzej od starej serii Stinger Dream, a porównywalnie lub lepiej od kabli sygnałowych Audisona za 89zł(wtedy) lub Eagle MC 50, bo takie miałem w łapach na testy...
Co do sygnałówek, to Klotze są fajne.
Porównywałem bezpośrednio do kilku innych w jednym aucie przy tych samych klockach i dają radę naprawdę.
Pewnie przy różnych sprzętach będzie różnie, ale u mnie wypadły delikatnie gorzej od starej serii Stinger Dream, a porównywalnie lub lepiej od kabli sygnałowych Audisona za 89zł(wtedy) lub Eagle MC 50, bo takie miałem w łapach na testy...
Halo, halo, dalo dalo:) zjechalem na Level'u z 70% na jakies 45% i jest extra cicho, balem się że kontrola nad wooferami moglaby spasc, ale absolutnie tego nie zarejestrowalem:) wiec jest dobrze:) mimo wszystko. I tak zmienie jak nie teraz to na wiosne te sygnalowki, jak cos to Kubus20 zglosze się do Ciebie o oferte, albo w sumie już teraz mozesz rzucic tu albo na PW;)
To moze zeby nie tworzyc nowego tematu... chcialem zapytac ktore kable byscie wybrali, bo zastanawiam sie nad dietz rome, lub washington??? A moze macie jakies inne dobre propozycje do 100zl?