Radio Pionner DEH-2200UB Problem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

radio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: radio » pt sty 14, 2011 23:35

Witam wszystkich Serdecznie.
Na wstępie chciałem powiedzieć iż jestem trochę zielony w tym temacie, więc jak coś pokręcę to mnie nie zjedźcie ;)
A więc tak, mam problem z podłączeniem radia Pionner DEH 2200UB moja kostka nie pasuje do tych załączonych w zestawie.
Szukałem na allegro adaptera (może słabo) i nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego rozwiązania.
Liczę że mi w tym pomożecie .

Moje stare radio to – Sony XR-C202MK2
http://zapodaj.net/4d9e239e7c13.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tak wygląda moja kostka
http://zapodaj.net/3a88443c3ea7.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tak wygląda moje stare radio z tyłu

Kostka do której powinienem podłączyć moja kostkę jest podwójna i wygląda tak (Pokaże schemat)
http://zapodaj.net/dc0f53409fff.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; - tak sie ona prezentuje, głównie chodzi o układ pinów
http://zapodaj.net/becfcc5e4f78.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false; - zdjęcie kostki od tego radia znalezione w internecie ( tutaj kostki są odwrotnie, ja mam 8 pinów z prawej strony a 4 po lewej patrząc na kostke jak na schemacie. Ale to chyba nie ma znaczenia)

Czyli muszę wpiąć moją kostkę do jakiejś kostki która również będzie pasować do tej podwójnej… ehh trochę to pomieszane, mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodzi.
Pomożecie mi coś znaleźć ? Może ma ktoś z was taką kostkę. Przerabianie kostek traktuję jako ostateczność

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pt sty 14, 2011 23:50

Jeśli na końcu tej kostki z pierwszej foty nie ma typowej kostki ISSO (to ta duża dwu częściowa) to odcinasz tę starą kostkę (białą) i sprawdzasz sobie który kabelek odpowiada za co (zasilanie i głośniki) a następnie kupujesz gniazdo ISSo i odpowiednio podłączasz kable . Nowe radio podłączasz tylko do tej nowej kostki ISSO i po sprawie.

Jeśli nie wiesz co i jak polecam udać się do zakładu CA i oni to zrobią za niewielką opłatą ... chleba też sam nie pieczesz choć pewnie opis w necie można znaleźć :hmm:

radio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: radio » sob sty 15, 2011 00:08

Chyba udam się do jakiegoś zakładu Car Audio, chociaż będę miał pewność że wszystko jest podłączone jak należy.
Samemu nie chce się bawić, boje się że coś spierniczę i będę musiał kupic nowe radio bo coś się spali ;p

Awatar użytkownika
Pretorianin
sknera z SDI
sknera z SDI

Post autor: Pretorianin » sob sty 15, 2011 10:26

Także mam w aucie tego Pionnera...
Zrezygnowałem z jego samodzielnego montażu i zleciłem to zadanie specjaliście :)

radio
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Radio Pionner DEH-2200UB Problem

Post autor: radio » sob sty 15, 2011 20:10

A więc tak, mało brakowało a niepotrzebnie wpakował bym się w koszta w jakimś warsztacie CA ;)
Te radio które było wcześniej podłączone też było na adapterze bądź redukcji ? mniejsza o to, nie wiem jak to nazwać ;) kuzyn wyciągnął więcej wiązki kabli i okazało się że mam taka podwójną kostkę na początku wiązki do której był podłączony ten adapter żeby te stare radio pasowało ;) Ja myślałem że nie da się wyciągnąć aż tyle wiązki ;) Bałem się mocniej pociągnąć żeby nic nie urwać a kable były sprytnie upchane ;) Nic nie musiałem przerabiać ;) radyjko pięknie śmiga ;) Trwało to 5 minut ;) Stwierdziłem że napiszę może ktoś ma podobny problem i może się to komuś przyda ! No i zaoszczędzi trochę pieniędzy ;) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”