System radiowy RCD 510 w VW Tiguan

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

MojNick
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MojNick » pt gru 10, 2010 18:54

Witam.
Wiem, że to forum golfa, ale tutaj pełno fachowców więc myślę, że mogę tutaj napisać. Nie wiem czy dobry dział, ale mam nadzieję, że tak.
Do rzeczy.
Zakupiłem nówkę VW Tiguana i dodałem do niego takie oto radio:
System radiowy RCD 510, 4x20W, 8 głośników
- z kamerą cofania "Rear Assist"
- zmieniarka CD na 6 płyt
- funkcja odczytu plików MP3
- kolorowy, dotykowy wyświetlacz TFT
- złącze AUX-IN w konsoli środkowej
- złącze kart pamięci SD
I tutaj mam 2 pytania:
1 - zmieniarka CD na 6 płyt - czy zmieniarka jest gdzieś ukryta, czy też znajduje ona się w radiu i po prostu można sobie tam wrzucić 6 płytek? Nie chce wkładać na siłę drugiej by nie ryzykować ;]
2 - jak aktywować kamerę cofania? I gdzie powinna się ona znajdować? Z tego co wyczytałem w instrukcji to po wrzuceniu biegu wstecznego powinien automatycznie na ekranie pojawiać się obraz do tyłu samochodu. Nic się jednak nie dzieje. I gdzie owa kamerka znajduje się z tyłu samochodu? Albo gdzie powinna się znajdować? Dodam, że nie zamawiałem żadnego Park Assist, czy tym podobnego, ponieważ mi to zbędne. Nie ma też nawigacji. Miała być sama kamera ułatwiająca widok do tyłu. I czy bez posiadania Park Assist ta kamera jest? Bo coś mi tu nie gra...

Dzięki za pomoc VW maniacy!

Pzdr
Paweł

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » pt gru 10, 2010 19:52

Nie mam pojęcia, bo Tiguanem jechałem raz z kolegą, ale na pewno dostałeś instrukcję obsługi i tam się wszystkiego dowiesz. Polecam! :)

Obrazek

MojNick
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MojNick » pt gru 10, 2010 20:07

Ano dostałem, i to 2 wypasione ;] Nie mam ich niestety przy sobie a są daleko ode mnie...

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » sob gru 11, 2010 00:52

We wnece rejestracji powinna być chyba kamerka jak w Scirocco koło lampek do rejestracji. RCD510 ma wbudowaną zmieniarkę w sobie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”