u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » wt gru 07, 2010 12:56

Witam, potrzebuję porady.

Mam CA:
Baza: radio Pioneer Avic F900BT

Zestaw przód odseparowany HERTZ 165 HSK – drzwi wygłuszone, dystanse MDF zaimpregnowane.

Subwoofer - skrzynia zamknięta z głośnikiem u-Dimension Jr.1004v2 (Skrzynka dedykowana przez firmę ESSA pod ten głośnik).

Pod subwoofer chcę dać wzmacniacz u-Dimension GLOW 2075 – 2 kanały zmostkowane.

Moja pytanie to jaki dać wzmacniacz pod wspomnianego wcześniej HERTZ`a 165 HSK?

Czy zainstalować u-Dimension Juniora 4 kanałowego zmostkowanego? Czy jakiś inny? Może dwukanałowy zapodać? Może w obu przypadkach zastosować GLOW`a? Proszę o poradę, zależy mi, żeby można było z tych głośników wyciągnąć to czego każdy kto je kupuje oczekuje.

Oczywiście wszelkie korekty mile widziane :helm: .

Pozdrawiam J.

mxsebek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: mxsebek » wt gru 07, 2010 15:27

Kiedyś miałem Hertze pod Glowa 2 kanałowego i poprostu cud, miód i orzeszki (najlepsza konfiguracja jaka udło mi się osiągnąć, oczywiście w tym przedziale cenowym) czyściutko ,wyrażiście i j.....ąć też te hertze potrafiły. Pod suba najlepiej drugi wzmak +kondensator (czterokanałowiec też ok ale musi być zrazem i mocny i sprzętowo z wyższej półki aby dał radę i subowi i jakości głośników z przodu)

POlecam U-dimensiona RM-V41 , da radę sobie i subem i z przodem, dodatkowo masz sterowanie subem na kablu, naprawdę bardzo dobry wzmak i wart swojej ceny.

mxsebek

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt gru 07, 2010 19:04

Albo dać juniora w mostkach pod przód i Glowa na suba. Subwoofer, który chcesz kupić, nie jest bardzo wymagający mocowo.
Przy połączeniu RM'a i Hertzów HSK bałbym się o ostrzenie na górze, a wiem jak gra RM, bo oba modele miałem w aucie.

Juniora w 2 mostkach miałem pod Dego PO i dopiero wtedy było czuć, że mają moc do grania...

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Re: u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego

Post autor: JacekTDI » wt gru 07, 2010 22:59

Kubus20 pisze:Subwoofer, który chcesz kupić, nie jest bardzo wymagający mocowo..
tak wiem, ale gra trzeba przyznać z klasą. Miałem wcześniej Magnata PB 130 bodajże, to fakt jak to pierdyknęło na przykład słuchając Usher`a to ludzie mówili, że włosy im się ruszają, no ale to pół bagażnika prawie zajmuje i jakoś ten sub pasował mi tylko do wolniejszych kawałków i czarnej muzy, przy szybszych albo nie wydalał, albo ja miałem podłączony do niego zasłaby wzmak (zmostkowany Blaupunkt GTA 4100B)

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » śr gru 08, 2010 12:50

Mam jeszcze taką opcję.... mam na półce wzmacniacz CARPOWER Wanted 4/320 MK2 , może by tak ten zestaw HSK podłączyć w biampingu?? co fachowcy o tym myślą?? dobrze by było, czy jednak lepiej pod Glow`a 2 kanałowego puścić przód ??

no co jest?? wszystkich wymiotło?? nikt nic nie zasugeruje??

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » czw gru 09, 2010 09:18

Jest jeszcze SINUSLIVE 1502 , mało na necie o nim jest... ktoś coś może o nim powiedzieć?? Chodzi mi głównie o jakość...

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » czw gru 09, 2010 20:15

Sinuslive napewno nie jest piecem jakościowym. Podobnie Carpower Wanted...

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Re: u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego

Post autor: JacekTDI » sob gru 11, 2010 11:21

Wybrałem całkiem z innej beczki:) RODEK 4100N :)mam nadzieję, że będzie dobrze się spisywał:)

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » pn gru 13, 2010 12:37

Witam, będę montował dzisiaj HSK 165 i zastanawiam się gdzie dać zwrotnice, czy zaraz za wzmacniaczem w bagażniku i potem puscić po kablu dla woofera i tweetera, czy może instalować je dopiero w boczkach drzwi i od nich prowadzic osobno kable do głośników?? Ma to umiejscowienie zwrotnic w ogóle jakikolwiek wpływ na jakość odtwarzania?? dziękuję za pomoc w temacie.
pozdrawiam J.

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pn gru 13, 2010 14:50

Zamontuj zwrotki w drzwiach, będzie mniej kabli.
Przy zastosowaniu dobrej jakości przewodu nie usłyszysz różnicy w umiejscowieniu zwrotnic w aucie.

JacekTDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: JacekTDI » pn gru 13, 2010 15:35

No tak, tylko mam już kable rzucone, po 2 sztuki na stronę (poprzednia instalacja), kable są grube i coś mi się wydaje że jakieś dobre są, bo były wsadzane jeszcze w Germanii. No nic oblukam wszystko i będę zdawał relację. Jeszcze jest taki jeden knif, mam zwrotnice z wcześniejszej instalacji, model XETEC modular X-2 , pewnie nawet nie próbować podpinaći ch pod te Hertz`e i puścić na alledrogo co??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”