u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam, potrzebuję porady.
Mam CA:
Baza: radio Pioneer Avic F900BT
Zestaw przód odseparowany HERTZ 165 HSK – drzwi wygłuszone, dystanse MDF zaimpregnowane.
Subwoofer - skrzynia zamknięta z głośnikiem u-Dimension Jr.1004v2 (Skrzynka dedykowana przez firmę ESSA pod ten głośnik).
Pod subwoofer chcę dać wzmacniacz u-Dimension GLOW 2075 – 2 kanały zmostkowane.
Moja pytanie to jaki dać wzmacniacz pod wspomnianego wcześniej HERTZ`a 165 HSK?
Czy zainstalować u-Dimension Juniora 4 kanałowego zmostkowanego? Czy jakiś inny? Może dwukanałowy zapodać? Może w obu przypadkach zastosować GLOW`a? Proszę o poradę, zależy mi, żeby można było z tych głośników wyciągnąć to czego każdy kto je kupuje oczekuje.
Oczywiście wszelkie korekty mile widziane .
Pozdrawiam J.
Mam CA:
Baza: radio Pioneer Avic F900BT
Zestaw przód odseparowany HERTZ 165 HSK – drzwi wygłuszone, dystanse MDF zaimpregnowane.
Subwoofer - skrzynia zamknięta z głośnikiem u-Dimension Jr.1004v2 (Skrzynka dedykowana przez firmę ESSA pod ten głośnik).
Pod subwoofer chcę dać wzmacniacz u-Dimension GLOW 2075 – 2 kanały zmostkowane.
Moja pytanie to jaki dać wzmacniacz pod wspomnianego wcześniej HERTZ`a 165 HSK?
Czy zainstalować u-Dimension Juniora 4 kanałowego zmostkowanego? Czy jakiś inny? Może dwukanałowy zapodać? Może w obu przypadkach zastosować GLOW`a? Proszę o poradę, zależy mi, żeby można było z tych głośników wyciągnąć to czego każdy kto je kupuje oczekuje.
Oczywiście wszelkie korekty mile widziane .
Pozdrawiam J.
Kiedyś miałem Hertze pod Glowa 2 kanałowego i poprostu cud, miód i orzeszki (najlepsza konfiguracja jaka udło mi się osiągnąć, oczywiście w tym przedziale cenowym) czyściutko ,wyrażiście i j.....ąć też te hertze potrafiły. Pod suba najlepiej drugi wzmak +kondensator (czterokanałowiec też ok ale musi być zrazem i mocny i sprzętowo z wyższej półki aby dał radę i subowi i jakości głośników z przodu)
POlecam U-dimensiona RM-V41 , da radę sobie i subem i z przodem, dodatkowo masz sterowanie subem na kablu, naprawdę bardzo dobry wzmak i wart swojej ceny.
POlecam U-dimensiona RM-V41 , da radę sobie i subem i z przodem, dodatkowo masz sterowanie subem na kablu, naprawdę bardzo dobry wzmak i wart swojej ceny.
mxsebek
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Albo dać juniora w mostkach pod przód i Glowa na suba. Subwoofer, który chcesz kupić, nie jest bardzo wymagający mocowo.
Przy połączeniu RM'a i Hertzów HSK bałbym się o ostrzenie na górze, a wiem jak gra RM, bo oba modele miałem w aucie.
Juniora w 2 mostkach miałem pod Dego PO i dopiero wtedy było czuć, że mają moc do grania...
Przy połączeniu RM'a i Hertzów HSK bałbym się o ostrzenie na górze, a wiem jak gra RM, bo oba modele miałem w aucie.
Juniora w 2 mostkach miałem pod Dego PO i dopiero wtedy było czuć, że mają moc do grania...
Re: u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego
tak wiem, ale gra trzeba przyznać z klasą. Miałem wcześniej Magnata PB 130 bodajże, to fakt jak to pierdyknęło na przykład słuchając Usher`a to ludzie mówili, że włosy im się ruszają, no ale to pół bagażnika prawie zajmuje i jakoś ten sub pasował mi tylko do wolniejszych kawałków i czarnej muzy, przy szybszych albo nie wydalał, albo ja miałem podłączony do niego zasłaby wzmak (zmostkowany Blaupunkt GTA 4100B)Kubus20 pisze:Subwoofer, który chcesz kupić, nie jest bardzo wymagający mocowo..
Mam jeszcze taką opcję.... mam na półce wzmacniacz CARPOWER Wanted 4/320 MK2 , może by tak ten zestaw HSK podłączyć w biampingu?? co fachowcy o tym myślą?? dobrze by było, czy jednak lepiej pod Glow`a 2 kanałowego puścić przód ??
no co jest?? wszystkich wymiotło?? nikt nic nie zasugeruje??
no co jest?? wszystkich wymiotło?? nikt nic nie zasugeruje??
Jest jeszcze SINUSLIVE 1502 , mało na necie o nim jest... ktoś coś może o nim powiedzieć?? Chodzi mi głównie o jakość...
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Sinuslive napewno nie jest piecem jakościowym. Podobnie Carpower Wanted...
Re: u-Dimension Junior i Hertz HSK 165 - czy może coś innego
Wybrałem całkiem z innej beczki:) RODEK 4100N :)mam nadzieję, że będzie dobrze się spisywał:)
Witam, będę montował dzisiaj HSK 165 i zastanawiam się gdzie dać zwrotnice, czy zaraz za wzmacniaczem w bagażniku i potem puscić po kablu dla woofera i tweetera, czy może instalować je dopiero w boczkach drzwi i od nich prowadzic osobno kable do głośników?? Ma to umiejscowienie zwrotnic w ogóle jakikolwiek wpływ na jakość odtwarzania?? dziękuję za pomoc w temacie.
pozdrawiam J.
pozdrawiam J.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Zamontuj zwrotki w drzwiach, będzie mniej kabli.
Przy zastosowaniu dobrej jakości przewodu nie usłyszysz różnicy w umiejscowieniu zwrotnic w aucie.
Przy zastosowaniu dobrej jakości przewodu nie usłyszysz różnicy w umiejscowieniu zwrotnic w aucie.
No tak, tylko mam już kable rzucone, po 2 sztuki na stronę (poprzednia instalacja), kable są grube i coś mi się wydaje że jakieś dobre są, bo były wsadzane jeszcze w Germanii. No nic oblukam wszystko i będę zdawał relację. Jeszcze jest taki jeden knif, mam zwrotnice z wcześniejszej instalacji, model XETEC modular X-2 , pewnie nawet nie próbować podpinaći ch pod te Hertz`e i puścić na alledrogo co??