Subwoofer w zapasie.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Subwoofer w zapasie.
Witam
Msm takie pytanko do ludzi, którzy znają się bardziej na dziedzinie car audio. Mianowicie chodzi o to
czy pomysł montażu głośnika basowego w bagażniku w podłodze dajmy na to w jakiejś solidnej płycie MDF i zastosowaniu przestrzeni
pozostałej po zapasie jako swego rodzaju skrzynki ma jakikolwiek sens i rację bytu? i ewentualnie jaką miałby mieć moc głośnik, który tam wepchniemy.
Płytę układamy bezpośrednio na podłodze na jakiejś gąbce czy taśmie dwustronnej aby nie podskakiwało nic, ale tez aby przestrzeń bagażowa nie zmniejszyła się o połowę.
Czy ktoś wogóle o tym myślał robił?
Msm takie pytanko do ludzi, którzy znają się bardziej na dziedzinie car audio. Mianowicie chodzi o to
czy pomysł montażu głośnika basowego w bagażniku w podłodze dajmy na to w jakiejś solidnej płycie MDF i zastosowaniu przestrzeni
pozostałej po zapasie jako swego rodzaju skrzynki ma jakikolwiek sens i rację bytu? i ewentualnie jaką miałby mieć moc głośnik, który tam wepchniemy.
Płytę układamy bezpośrednio na podłodze na jakiejś gąbce czy taśmie dwustronnej aby nie podskakiwało nic, ale tez aby przestrzeń bagażowa nie zmniejszyła się o połowę.
Czy ktoś wogóle o tym myślał robił?
Subwoofer w zapasie.
pomysł fajny, ale nic z tego....żeby to chodził głośnik potrzebuje powietrza.... więc jakaś dziurka w tapicerce przez którą dostawał by się brud itp....
nie polecam. ;p;
nie polecam. ;p;
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Subwoofer w zapasie.
Nie musi mieć żadnej dziury na bass reflex, bo robisz ę closed, dobry głośnik, dobrze dopalony i gra szafa
Subwoofer w zapasie.
tylko glosnik bedzie gral w pionie... i czy nie bedzie to wplywac na jego zawieszenie ??
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Subwoofer w zapasie.
Też gdzieś widziałem, nawet chyba w domowych zasobach zdjęc mogę to mieć, ale chodzi mi bardziej o sprawę techniczną wykonania takiej zabudowy.
Jaka płyta, jak ją osadzić na podłodze, aby nie drżała,jaki głośnik, średnica czy moc. itd. Późniejszy wygląd tego to drugorzędna sprawa i rzecz gustu lub $$$
Na forum nigdzie chyba nie widziałem, a trochę przeglądałem autka. Szukajka też nic szczególnego nie pokazała.
A tutaj takie coś co gujek gugel wyrzucił:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight=
W sumie mogłem go najpierw spytać i nie zakładać tematu No ale pomyślałem, że jakby mi ktoś tego typu golfową zabudowę pokazał to zawsze łatwiej zmałpować
No ale teraz, jak widzę jak tam jest to robione, to ja chyba jednak inaczej bym to wykonał, bo wklejanie tam tej płyty na chyba jakieś żywice, to jednak potem przy sprzedaży auta może być problemem. ciekawe czy jest możliwość zrobienia np 6 czy 8 kątnej skrzyni coś w tym
stajlu i dopiero potem może to jakoś osadzić w zapasie na sztywno, ale z możliwością demontażu.
Chyba że ktoś ma jeszcze inne sposoby zrobienia tego?
No i chciałbym coś na temat doboru głośnika do pojemności skrzyni czy też całej przestrzeni po zapasie usłyszeć.
Jaka płyta, jak ją osadzić na podłodze, aby nie drżała,jaki głośnik, średnica czy moc. itd. Późniejszy wygląd tego to drugorzędna sprawa i rzecz gustu lub $$$
Na forum nigdzie chyba nie widziałem, a trochę przeglądałem autka. Szukajka też nic szczególnego nie pokazała.
A tutaj takie coś co gujek gugel wyrzucił:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight=
W sumie mogłem go najpierw spytać i nie zakładać tematu No ale pomyślałem, że jakby mi ktoś tego typu golfową zabudowę pokazał to zawsze łatwiej zmałpować
No ale teraz, jak widzę jak tam jest to robione, to ja chyba jednak inaczej bym to wykonał, bo wklejanie tam tej płyty na chyba jakieś żywice, to jednak potem przy sprzedaży auta może być problemem. ciekawe czy jest możliwość zrobienia np 6 czy 8 kątnej skrzyni coś w tym
stajlu i dopiero potem może to jakoś osadzić w zapasie na sztywno, ale z możliwością demontażu.
Chyba że ktoś ma jeszcze inne sposoby zrobienia tego?
No i chciałbym coś na temat doboru głośnika do pojemności skrzyni czy też całej przestrzeni po zapasie usłyszeć.
Subwoofer w zapasie.
guziolek pisze:Na forum nigdzie chyba nie widziałem, a trochę przeglądałem autka.
np, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... hilit=kris" onclick="window.open(this.href);return false;
i wiele innych było, ale jakoś znaleźć teraz nie mogę,