Antena Problem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
MagnuuM
Nowicjusz
Nowicjusz

Antena Problem

Post autor: MagnuuM » ndz paź 24, 2010 13:06

Witam mam taki problem jak kupiłem golfa to było tylko mocowanie anteny w błotniku . Kupiłem nową antenę i wkręciłem w stary uchwyt tą nawą i tu problem gdy auto stoi to radio pięknie odbiera ale jak się ruszy to masakra i żeby wymienić że tak powiem "uchwyt" na ten co kupiłem z anteną to trzeba zdjąć cały błotnik tylko gdzie są jeszcze mocowania wiem tylko że te na górze, koło reflektora i pod zderzakie gdzie są jeszcze mocowania wiem że przy drzwiach tylko dokładnie w którym miejscu i czy dużo jest zabawy z tym ?
Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki ;) Pozdr

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Antena Problem

Post autor: skaktus » ndz paź 24, 2010 15:10

A co to znaczy że masz masakrę jak uruchamiasz silnik ? Zakłócenia ? Sprawdź poprawność połączeń, masę anteny. Zainwestuj w wzmacniacz , ale nie te chińskie ale polskie lub podobne.

Awatar użytkownika
MagnuuM
Nowicjusz
Nowicjusz

Antena Problem

Post autor: MagnuuM » ndz paź 24, 2010 19:26

Nie jak odpale to też jest wszystko ok tylko jak jadę to są straszne zakłucenia "charczy" ale jak jest silnik wyłączony albo zapalony to działa wszystko ładnie piękinie tylko w czasie jazdy bo już mnie denerwują te wszystkie utwory co mam na płytkach :/

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Antena Problem

Post autor: skaktus » ndz paź 24, 2010 19:28

Sprawdź przewód, sprawdź jakość połączeń i jakość samej anteny. Być może masz jakąś tandetną. Do mk3 kupiłem w zeszłym roku jakąś chińską, to radio lepiej odbierało na kawałku drutu niż na niej.

Awatar użytkownika
MagnuuM
Nowicjusz
Nowicjusz

Antena Problem

Post autor: MagnuuM » ndz paź 24, 2010 20:04

Możliwe że to przez antenę bo to nie była jakaś super droga chyba za 25zł

Awatar użytkownika
tom33k
...
...

Antena Problem

Post autor: tom33k » pn paź 25, 2010 16:06

Ja ostatnio kupiłem tandetną chińska antenę za 20 zł i jakość odbioru jest straszna. Także w twoim przypadku może to też być wina anteny. :chytry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”