W co zainwestowac pieniądze. Golf 2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Witam!
Mam VW Golfa 2 w stanie technicznym jest bdb zamierzam zamontować lepsze car audio
przedstawię może moje problemy
- prawa strona gra słabiej od lewej na pewno nie jest to wina ustawień ( w radiu nie mam regulacji prawa lewa)
- radio jest to antyk od opla, szukałem takiego na allegro żeby wam pokazać ale nie znalazłem owego może właśnie samo radio jest moim problemem?
- głośniki grają kiepsko... przy mocniejszym basie charczą okrutnie
- mam nie zbyt dużo siły nabywczej
Może Wy macie lepsze radioodtwarzacze w swoich Golfach? Nie wiem czy jest sens inwestycji w głośniki ( może grają dobrze tylko moję "radio" jest ch.... złe ). Stawiam pytanie: jak sprawują się oryginalne głośniki w połączeniu z dobrym odtwarzaczem;>?
Mam VW Golfa 2 w stanie technicznym jest bdb zamierzam zamontować lepsze car audio
przedstawię może moje problemy
- prawa strona gra słabiej od lewej na pewno nie jest to wina ustawień ( w radiu nie mam regulacji prawa lewa)
- radio jest to antyk od opla, szukałem takiego na allegro żeby wam pokazać ale nie znalazłem owego może właśnie samo radio jest moim problemem?
- głośniki grają kiepsko... przy mocniejszym basie charczą okrutnie
- mam nie zbyt dużo siły nabywczej
Może Wy macie lepsze radioodtwarzacze w swoich Golfach? Nie wiem czy jest sens inwestycji w głośniki ( może grają dobrze tylko moję "radio" jest ch.... złe ). Stawiam pytanie: jak sprawują się oryginalne głośniki w połączeniu z dobrym odtwarzaczem;>?
Mialem podobnie przy zakupie mojgo golfika. Tez mialem radio z opla jakiegos antycznego.
Budowanie car audio zaczelem od radia, bo moim daniem jednostka sterujaca jest najwazniejsza.
to rozwiazalo wszystkie moje problemy i mysle ze u Ciebie bedzie podobnie.
Budowanie car audio zaczelem od radia, bo moim daniem jednostka sterujaca jest najwazniejsza.
to rozwiazalo wszystkie moje problemy i mysle ze u Ciebie bedzie podobnie.
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
Powiedz ile masz kasy na te car audio i co chciałbyś osiągnąć ?
Car audio wciąga...ehhh:D
-
- Nowicjusz
myślę, że max 500zł:) chce osiągnąć przyzwoitą jakość dźwięku;) nie musi być to jakiś umcyk na pół osiedla tylko żeby było miło słuchać muzyki a nie charczących głośników:)
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
używane allegro? Mogą być używki ale skłaniał bym się ku nowym:)
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
Masz w drzwiach otwory na głośniki czy w podszybiu?
-
- Nowicjusz
w drzwiach, tylko że ja nie planuje 30 głośników, 8 wzmacniaczy itp. Chce nagłośnienie (bo car audio to chyba za dużo powiedziane) takie by słychać było muzykę. Wy chyba traktujecie moje posty jako nagłośnienie osiedla, tak;)?
kup dobre radyjko a w drzwi wstaw sony helixy dark blue i bedziesz zadowolony
-
- Nowicjusz
mówisz;)? jeszcze jedno pytanie;) jak mogę wyciszyć wnętrze samochodu;) powiem ze jeśli jadę ponad 90 km/h to dosłownie czuję wiatr we włosach i co najgorsze słyszę ten wiatr... jak uszczelnić drzwi i szyby by było trochę ciszej w Czerwonym Wariacie??
Poczytaj to na pewno znajdziesz coś o wygłoszeniu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=19&t=193202" onclick="window.open(this.href);return false;
gdybyś był zainteresowany kupnem Helix'ow dark blue 62.1 wyjęte od siebie, to pisz na pw, mogę zrobić zdjęcia.
gdybyś był zainteresowany kupnem Helix'ow dark blue 62.1 wyjęte od siebie, to pisz na pw, mogę zrobić zdjęcia.
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
Re: W co zainwestowac pieniądze. Golf 2
Nie traktuje tego jak nagłośnienie osiedla tylko chciałbym ci pomóc osiągnąć jak najlepszy dzwięk jak najtańszym kosztem.Na alle są za 170zł Gms 960 xt i za 200zł można na alle wyrwać jakieś radyjko JVC i zostanie 130zł na wygłuszenie drzwi .czerwonyjezdziec pisze:w drzwiach, tylko że ja nie planuje 30 głośników, 8 wzmacniaczy itp. Chce nagłośnienie (bo car audio to chyba za dużo powiedziane) takie by słychać było muzykę. Wy chyba traktujecie moje posty jako nagłośnienie osiedla, tak;)?
-
- Nowicjusz
w końcu ktoś zaczyna konkretnie pisać:) powiem Ci, że nie głupie te głośniki:)
- RafałekVR6
- VR6 Driver
- Kontakt:
Na alle jest JVC KD-G541 bądz poszukaj czegoś z kenwooda i do tego Gms i wygłuszenie drzwi i powinno być fajnie.Tylko pamiętaj Car audio wciąga