Co to za kabelek i od czego?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam i mam pytanie do czego jest ten czerwony kabel w golfie 4 na zdjeciu > wiem ze tamte sa niezbedne do radia bo mam radio do nich podłączone a ten nie wiem od czego jest>>pomocY?? 1 zdjecie jest od poczatku przewodu przy pedalach a koniec ma tam gdzie jest wejscie do radia<
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W golfie 4 nie ma luźnego przewodu puszczonego tak po prostu, wszystkio jest zawinięte taśmą i wpuszczone do kostek ISO.
Zresztą z tego co widzę masz to zaoczkowane w jakąś tam metalową część( nie widzę dokładniej bo w pracy rzeglądarka siada i powiększyć nie mogę)
W każdym razie wygląda mi to na dorobioną masę przez poprzedniego użytkownika pojazdu, czemu czerwony kolor przewodu? nie wiem tak samo jak nie wiem po co tam jest dokładana masa, może do CB?
Najlepiej sprawdź multimetrem, ustaw na piszcałkę jak nie masz to pomiar rezystancji dotknij przewodu i gdzieś gołej blachy karoseri auta jak będzie pomiar w granicach kilku om to jest to jak podejrzewam masa.
Zresztą z tego co widzę masz to zaoczkowane w jakąś tam metalową część( nie widzę dokładniej bo w pracy rzeglądarka siada i powiększyć nie mogę)
W każdym razie wygląda mi to na dorobioną masę przez poprzedniego użytkownika pojazdu, czemu czerwony kolor przewodu? nie wiem tak samo jak nie wiem po co tam jest dokładana masa, może do CB?
Najlepiej sprawdź multimetrem, ustaw na piszcałkę jak nie masz to pomiar rezystancji dotknij przewodu i gdzieś gołej blachy karoseri auta jak będzie pomiar w granicach kilku om to jest to jak podejrzewam masa.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"