O co kaman?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
dan992
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

O co kaman?

Post autor: dan992 » śr sie 04, 2010 19:13

Witajcie niedawno sprowadziłem sobie golfika z Niemiec i mam problem z car audio... mam nowe radio JVC KD-R411. Po pierwsze nie odbierają mi dobrze stacje FM działają mi dwie stacje RMF i ZETka, jak odłącze antene i zostawie na samym seperatorze to nie ma różnicy w odbiorze. A po drugie mam pokombinowane podłączenie głośników. Od radia idą tylko 2CH do wzmacniacza a od niego ida kable do dwóch zwrotnic no i następnie do głośników wysoko tonowych i średnio tonowych także nie mam basu... czy jak bym dokupił tubie i podłączył pod wzmacniacz razem z głośikami to by to nie przeszkadzało? czy by to popsuło jakość dżwięku? Czy proponujecie zakupić drugi wzmacniacz tak pod tube? Czy jak doradzacie zrobic? bo jestem laikiem w tych sprawach :)

Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć

Awatar użytkownika
powalla
_
_

O co kaman?

Post autor: powalla » śr sie 04, 2010 20:54

Polecam FAQ Nazara na początek .

Awatar użytkownika
pancerniak665
Użytkownik
Użytkownik

O co kaman?

Post autor: pancerniak665 » sob sie 14, 2010 16:20

kolego rmf i zetka odbierają na zwykłym drucie także możesz mieć kabel antenowy do :ass:
Z radia nie tylko wychodzą 2 ch jeszcze powinieneś mieć wyciągniety od radia do wzmaka remote który odpowiada za wzbudzenie wzmaka przy radiu(czyli jak włączasz radio włączasz też wzmaka )co do wzmaka to napisz ilu jest kanałowy jeżeli 4 to możesz wbić tube i powinno być ok pod warunkiem że pójdzie na dwóch kanałach

http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Re: O co kaman?

Post autor: Duber » sob sie 14, 2010 20:07

powalla pisze:Polecam FAQ Nazara na początek .
potem regulamin odnosnie precyzowania tematów,popraw bo temat poleci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”