TASCHKI
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
TASCHKI
MAm pytanie - od pewnego czasu są do kupienia tzw. taschki - czyli panele drzwiowe pod np. 2X 16 na stronę.
Ja chciałbym zainwestowa w nagłośnienie mojego auta i zastanawiam się właśnie nad zakupem takowych taschek.
Czy waszym zdaniem lepiej ciąc drzwi czy zakupic taschki
Notabene - koszt na parę drzwi to około 260 zeta.
I tak przeróbek musiałbym dokonac w specjalistycznym serwisie - mam dwie lewe ręce do takich zabaw, a zależy mi na dźwięku.
Dzięki za wszelkie wskazówki i uwagi. POZDO
Ja chciałbym zainwestowa w nagłośnienie mojego auta i zastanawiam się właśnie nad zakupem takowych taschek.
Czy waszym zdaniem lepiej ciąc drzwi czy zakupic taschki
Notabene - koszt na parę drzwi to około 260 zeta.
I tak przeróbek musiałbym dokonac w specjalistycznym serwisie - mam dwie lewe ręce do takich zabaw, a zależy mi na dźwięku.
Dzięki za wszelkie wskazówki i uwagi. POZDO
- barteKKK03
- V.I.P.
Oglądałem właśnie dzisiaj to na allegro.pl ... nawet ładnie niektóre wyglądają...
Taschki (panele drzwiowe) - VW Golf 3
Taschki (panele drzwiowe) - Citroen C2
Punto ED-ELX 3drzwiowe
Taschki (panele drzwiowe) - VW Golf 3
Taschki (panele drzwiowe) - Citroen C2
Punto ED-ELX 3drzwiowe
- barteKKK03
- V.I.P.
ja ci poradze tak:
jezeli masz zdolnosci w wykonaniu samemu takich paneli to napewno bedziesz mial duza satysfakcje ze zrobiles to sam
natomiast jezeli czujesz ze moze ci to nie wyjsc a masz kase to dlaczego nie kupic gotowych
co do zrobienia takich paneli, pierscieni czy czegokolwiek podobnego to napewno bylo na forum opisywane a jezeli nie masz jakiegos garazu to przy dzisiejszych temperaturach bedzie ci ciezko to zrobic, no chyba ze w domu ale jak to czesto bywa trzeba cos przymierzyc czy cos no i to juz nie robota no ale probowac warto wybor nalezy do ciebie
zycze powodzenia albo we wlasnorecznej pracy albo w oczekiwaniu na kuriera
jezeli masz zdolnosci w wykonaniu samemu takich paneli to napewno bedziesz mial duza satysfakcje ze zrobiles to sam
natomiast jezeli czujesz ze moze ci to nie wyjsc a masz kase to dlaczego nie kupic gotowych
co do zrobienia takich paneli, pierscieni czy czegokolwiek podobnego to napewno bylo na forum opisywane a jezeli nie masz jakiegos garazu to przy dzisiejszych temperaturach bedzie ci ciezko to zrobic, no chyba ze w domu ale jak to czesto bywa trzeba cos przymierzyc czy cos no i to juz nie robota no ale probowac warto wybor nalezy do ciebie
zycze powodzenia albo we wlasnorecznej pracy albo w oczekiwaniu na kuriera
[url=http://www.imageshack.us/][img]http://img96.imageshack.us/img96/7133/sig4iv1250x1064hs.jpg[/img][/url]
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Skoro tak ja mówisz masz dwie lewe ręce do roboty to zleć to firmie Car Audio(tylko dobrze ich pilnuj, żeby nie spartolili).
Jeżeli kupisz taschki to nic Ci to nie da bo i tak musiałbys samodzielnie wygłuszyć drzwi i zrobić pieścienie z mdf'u.
Cały proces wygłuszania jest bardzo dobrze opisany w FaQ Car Audio na przykładzie Golfa 3
Jeżeli kupisz taschki to nic Ci to nie da bo i tak musiałbys samodzielnie wygłuszyć drzwi i zrobić pieścienie z mdf'u.
Cały proces wygłuszania jest bardzo dobrze opisany w FaQ Car Audio na przykładzie Golfa 3
Widziałem taschki na allegro i moim zdaniem nie wygląda to źle. Z tym, że na 1 dłośnik 16cm. Pierścienie są do kupienia i to wcale niedrogo,maty i pasta też. Jeśli kupisz rozsądny zetaw odseparowany, tweeterki u góry, fachmany zrobią wszystko dobrze to i dobrze zagra. Nie wiem jakie masz radio, ale jeśli jeszcze zapodasz jakiś wzmak to cud miód i orzeszki .
Powodzenia i daj znać jak poszło.
Powodzenia i daj znać jak poszło.
Spox - jak tylko złożę finanse i zaplanuję całośc - dam znac jak wyniki w każdym bądz razie mam wielki na dobre nagłośnienie auta
aktualnie muszę jeszcze wyda cash na zakup radia - zamiar DEH 5700 bo jvc mi zwinęli w Karpaczu (samochód stał na posesji pensjonatu) ale nie ma tego złego i tak nie byłem zadowolony z tego radia - wybrzuszało jedynie niskie i wysokie dźwięki zupełnie pomijając średnie co mocno zubożało jego naturalnośc.
Dysponuję wzmakiem RTO 7004 - całkiem miły wzmak THX 0,05 %- może nie powala ale nie jest źle i regulacja tonów w pełnym zakresie
no i głośniki bo buszmeny zestaw cti - 102 2X tweet, 2xmid, 2xsub - suby ok (jeden ze skrzynką zwinęli mi w Karpaczu) ostał sie 1, tweety ok z tym, że jeden sie ostał bo drugi sie zjarał (zwrotnice niby są) a midy - po prostu pożal sie Boze - chyba musieli ten towar jakoś spuści i wrzucili w zestaw - masakra
So - kupic mi wypada albo JBL GTO 6506 albo DLS B-6 ewentualnie jakieś kicx'y
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 11:51 am ]
GOLF MK II GTD 1,6 JR
aktualnie muszę jeszcze wyda cash na zakup radia - zamiar DEH 5700 bo jvc mi zwinęli w Karpaczu (samochód stał na posesji pensjonatu) ale nie ma tego złego i tak nie byłem zadowolony z tego radia - wybrzuszało jedynie niskie i wysokie dźwięki zupełnie pomijając średnie co mocno zubożało jego naturalnośc.
Dysponuję wzmakiem RTO 7004 - całkiem miły wzmak THX 0,05 %- może nie powala ale nie jest źle i regulacja tonów w pełnym zakresie
no i głośniki bo buszmeny zestaw cti - 102 2X tweet, 2xmid, 2xsub - suby ok (jeden ze skrzynką zwinęli mi w Karpaczu) ostał sie 1, tweety ok z tym, że jeden sie ostał bo drugi sie zjarał (zwrotnice niby są) a midy - po prostu pożal sie Boze - chyba musieli ten towar jakoś spuści i wrzucili w zestaw - masakra
So - kupic mi wypada albo JBL GTO 6506 albo DLS B-6 ewentualnie jakieś kicx'y
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 11:51 am ]
GOLF MK II GTD 1,6 JR