Witam
Zainstalowałem w swoim golfie zestaw noki DSP i pojawił się pewein Problem a nawet 3.
1.Radio wyłączone w głośnikach słychać szum (dziwne bo przecież zasilanie jest odłączone)
2.Podczas zmian na equalizerze np. z disco na clasic lub też inny słychać sprzężenie w głośnikach, które po chwili ustaje.
3.Jeśli ruszę samochodem tow głośnikach słychać pykanie im szybciej jadę tym szybciej pyka
Proszę o pomoc w tej sprawie dzięki DSP miałem połączyć dobrą muzykę z funkcjonalnością a tu kicha.
Poza tymi trzema mankamentami działa.
Problem z DSP w golfie III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
masz ori wiązkę?
głośniki napędza wzmacniacz z tyłu, może jest napięcie na nim.hermes1984 pisze:1.Radio wyłączone w głośnikach słychać szum (dziwne bo przecież zasilanie jest odłączone)
spróbuj zastosować jakiś filtr który daje sie do CB jak są zakłóceniahermes1984 pisze:3.Jeśli ruszę samochodem tow głośnikach słychać pykanie im szybciej jadę tym szybciej pyka
- hermes1984
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wiązka jest ori ale sam ją zakładałem może coś zle podłączyłem?caro86wlkp pisze:masz ori wiązkę?głośniki napędza wzmacniacz z tyłu, może jest napięcie na nim.hermes1984 pisze:1.Radio wyłączone w głośnikach słychać szum (dziwne bo przecież zasilanie jest odłączone)spróbuj zastosować jakiś filtr który daje sie do CB jak są zakłóceniahermes1984 pisze:3.Jeśli ruszę samochodem tow głośnikach słychać pykanie im szybciej jadę tym szybciej pyka
Sprawdze dzisiaj czy napiecie jest na głośniku
Kolega też mi mówił o diodzie kierunkowej bo prawdopodobnie dzwięk pykania idzie z impulsatora.