Prawy przedni głośnik nie gra

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
xiyal
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Prawy przedni głośnik nie gra

Post autor: xiyal » ndz lip 04, 2010 12:00

Hej,
zauważyłem wczoraj, że nie gra mi prawy przedni głośnik. Sam głośnik jest sprawny bo podłączyłem go do wtyczki w tylnych drzwiach i działał.
Sygnał na pewno dochodzi do kostki która wchodzi w gniazdo w karoserii (przy wyjściu na zewnątrz). Zdjąłem też gumę pomiędzy karoserią a drzwiami, kable nie są połamane, wszystko wygląda ok. Próbowałem też podpiąć kable w gniazdo od zewnętrznej strony karoserii (od strony gumy) i nie udało mi się uzyskać sygnału, ale nie wiem czy w ten sposób to się uda.
Kable na tyle ile udało się obejrzeć bez rozbierania boczku drzwi wyglądają OK.
Czyżby czekało mnie rozbieranie drzwi czy może problem być też na łączeniu przewodów w karoserii (czarne duże gniazdo, które po zewnętrznym obrysie wygląda jak nakrętka? Ewentualnie da się to gniazdo jakoś wymontować?

Pozdro
xiyal

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz lip 04, 2010 12:54

przekręcasz tą nakrętkę i automatycznie wysuniesz wtyk z gniazda , to jest element rozłączalny , w razie jakbyś np. chciał drzwi zdejmować , w ponownym wkładaniu wtyku do gniazda masz na nich strzałką i punkt odniesienia na gnieżdzie , na to abyś sobie dobrze trafił :bajer:

Awatar użytkownika
xiyal
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: xiyal » pn lip 05, 2010 14:48

ok, dzięki, może dziś uda mi się rozebrać i popatrzeć, może coś z tego wyjdzie :)

[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 23:54 ]
Elektrosol czyni cuda :) Wygląda na to, że jak zapchał mi się odpływ szyberdachu, gniazdo zostało potraktowane pewną ilością wody. Dziś już głośnik pięknie gra :)
Za to mam inny nowy problem, ale to już nowy temat...

Pozdro
xiyal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”