Glosniki...

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Glosniki...

Post autor: lolo_golf » sob sty 21, 2006 18:06

Witam

Mam taki problem bo nie moge sobie wszadzic glosnikow w przednie drzwi w kieszenie bo seryjnie ich tam nie miałem :helm: Musialbym kupowac nowe kieszenie pod glosniki, ale tu tez jest problem bo jak widac mam jasne wnetrze i nie dostane kieszeni w takim kolorze(juz dlugo szukam)a malowac mi sie nie chce ;) Wiec pomyslalem zeby wsadzic jakies fajne glosniki tam gdzie pokazalem na zdjeciu :dol:

Co wy na to? Wiem ze nie jest to super miesjce ale tylko to mnie chyba ratuje...albo tylny boczek na dole :chytry:

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » sob sty 21, 2006 18:58

A może próbować wyciąć w kieszeni (z przodu) mniej więćej tak jak to było w boczkach z głośnikami, ma podobny problem (niebieskie wnętrze) i na wiosnę będę się starał właśnie w ten sposób go rozwiązać. Jak coś zrobisz ew. przyjdzie ci do głowy lepszy pomysł to napisz jakiś FAQ

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » sob sty 21, 2006 23:40

Raczej odpada cięcie :helm: Bedzie to nieestetycznie wyglądało bo nie masz szans wyciac tego tak zeby glosniki pasowały idealnie ;) Mysle nad tylnimi boczkami -tam na dole za przednimi siedzeniami-bo mam wersje 3d :grin:

Awatar użytkownika
SulecK
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SulecK » sob sty 21, 2006 23:54

Moze byc za mala komora i glosnik dobrze nie zagra.

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz sty 22, 2006 03:43

lolo_golf pisze:Witam

Mam taki problem bo nie moge sobie wszadzic glosnikow w przednie drzwi w kieszenie bo seryjnie ich tam nie miałem Musialbym kupowac nowe kieszenie pod glosniki, ale tu tez jest problem bo jak widac mam jasne wnetrze i nie dostane kieszeni w takim kolorze(juz dlugo szukam)a malowac mi sie nie chce Wiec pomyslalem zeby wsadzic jakies fajne glosniki tam gdzie pokazalem na zdjeciu

Co wy na to? Wiem ze nie jest to super miesjce ale tylko to mnie chyba ratuje...albo tylny boczek na dole
W tym miejscu, które pokazałeś głośnik nie zagra najlepiej, bo będzie po prostu za tobą, a będzie to konkretnie psuło scenę dźwiękową.
Moja rada. Znajdź oryginalne kieszenie z miejscami na głośniki, podjedź do tapicera i obij sobie ją materiałem pod kolor tapicerki, na przykład welurem. Myślę że tak będzie najlepiej.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz sty 22, 2006 07:20

Jeśli założysz głośnik w tym miejscu będzie grał prosto w .....fotel. Efekt będzie mizerny, a może jeszcze gorszy. Najlepsze wyjście to właśnie obicie u dobrego tapicera materiałem który kolorystycznie będzie Ci odpowiadał.

[ Dodano: Nie Sty 22, 2006 06:22 ]
Jeszcze jedna sprawa : każde zamknięcie drzwi to ryzyko uszkodzenia głośnika. Zalożony w tym miejscu podczas zamykania pokonuje dość długą drogę i dość szybko i nagle STOP. Natomiast blisko słupka droga i siła trzaśnięcia jest o wiele mniejsza.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » ndz sty 22, 2006 10:37

No musze pomysleć :kac:

Awatar użytkownika
tomyart
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: tomyart » ndz sty 22, 2006 13:43

W tym miejscu często potrafi się zaplątać klamra od pasa, także uszkodzenie wielce prawdopodobne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”