VW Bora i problem z glosnikami.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

mix3d
Nowicjusz
Nowicjusz

VW Bora i problem z glosnikami.

Post autor: mix3d » czw cze 24, 2010 12:25

Witam, wiem ze nie jest to forum o samochodzie VW Bora ale chcialbym sie poradzic. Otoz moj problem polega na tym, ze podlaczylem do samochodu radio 4x45w. W aucie jest 8 glosnikow i wiem ze przez radio ma grac tylko 4, lecz graja 4 przednie glosniki a ja chcialbym, aby graly 2 przednie i 2 tylne. Czy zmienia sie to w ustawieniach radia czy nalezy przelutowywac kostke ISO ? Prosze o jakies porady :)

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw cze 24, 2010 13:11

zmienia się to przez odpowiednie podpięcie w kostce , najpierw sprawdź czy masz tylne głośniki podłączone do instalacji , bo kostka ISO ma tylko 8 wyjść na cztery głośniki , najlepiej sprawdza się który głośnik gdzie jest i z jaką parą kabli, bateryjką płaską , podłączając bateryjkę impulsowo pod kabelki , usłyszysz jak głośnik pyka , wtedy będziesz wiedział który to jest

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » czw cze 24, 2010 16:40

w aucie masz 8 głośników ale są to zestawy (wysoko i niskotonowy) więc każde drzwi idą w osobnym kablu nic nie trzeba przerabiać wpinasz kostkę i ma grać.

BTW po co Ci te głośniki z tyłu ?? tak się nie robi... odsyłam do FAQ podwieszony w temacie CA
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 16:42 przez KonradzikIV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
karambol
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: karambol » czw cze 24, 2010 16:50

a zobacz ustawienia w radiu...

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek gd
Forum Master
Forum Master
Auto: passat b6
Kontakt:

Post autor: Tomek gd » czw cze 24, 2010 20:27

opcja "fader" w radiu pewnie ustawiona tylko na przod :helm: wsumie to tak powinno byc :green_fuck: + sub w bagazniku :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”