panasonic, brak głosu

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

panasonic, brak głosu

Post autor: maniek8855 » śr cze 16, 2010 19:26

Witam
Mam od dłuższego czasu radio takie jak w poniższym linku:
http://www.allegro.pl/item1080430788_ra ... tanio.html

Któregoś razu zrobiło się jakieś zwarcie, szukałem przyczyny zwarcia i okazało się,że nie zaizolowany kabelek dotknął obudowy radia, poszedł dym coś się przepaliło, od tamtej pory w ogóle nie działa głos, wszystkie funkcje działają ale nie ma głosu, myślę,ze przypaliło się coś z tyłu radia, na przedwzmacniaczu, nawet eidać,ze jest lekko przypalone, jeśli nie nazywam fachowo elementów niech ktoś mnie poprawi :crazy:

Teraz pytanie czy da się to naprawić, ile mogę zapłacić za taką naprawę i czy warto, czy może lepiej kupić inne radio? Jeśli kupić inne to jakie mam 6głosniczków w moim mkII wszystkie w oryginalnych miejscach wiec nie duże, czekam na pomoc.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 19:29 przez maniek8855, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » śr cze 16, 2010 19:58

Jeżeli poleciała tylko końcówka mocy to koszt nie powinien przekroczyć 100zł, najlepiej będzie jak oddasz sprzęt jakiemuś elektronikowi albo do serwisu tylko niech Ci przed naprawą zrobią kosztorys żeby się nie okazało, że koszt naprawy przewyższy wartość radia.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
maniek8855
Forum Master
Forum Master

Post autor: maniek8855 » śr cze 16, 2010 20:23

rysiektr pisze:eżeli poleciała tylko końcówka mocy to koszt nie powinien przekroczyć 100zł, najlepiej będzie jak oddasz sprzęt jakiemuś elektronikowi albo do serwisu tylko niech Ci przed naprawą zrobią kosztorys żeby się nie okazało, że koszt naprawy przewyższy wartość radia.
Oddałem radio znajomemu, który się zna i popatrzył i też stwierdził,ze to końcówka mocy, tylko teraz muszę znaleźć speca, który mi to zrobi, mam nadzieję,że w 100zł się zmieszczę, za radio płaciłem coś koło 400zł ale jakiś czas temu,a le jak wiadomo elektronika bardzo szybko tanieje, więc jak naprawa przekroczy 150zł to chyba nie ma sensu, dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
CrocodileReggae
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: CrocodileReggae » czw cze 17, 2010 10:46

sprawdz czy daje sygnał na wzmacniacz...
za 200zł można kupić coś co zagra o wiele ciekawiej niż radio

www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”