a
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- mateusz1407
- Nowicjusz
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Zmieniłeś miejsce zamieszkania? Zlikwidowali nadajnik? Ukradli ci antenę? Popsuło się radio?mateusz1407 pisze:Od pewnego czasu mam słaby sygnał radiowy i chcę coś z tym zrobić. I tu moje pytanie: Czy TEN wzmacniacz antenowy zda egzamin?
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
-
- Forum Master
- Kontakt:
mateusz1407, otwierałeś ostatnio może górną pokrywę radia?
Wewnątrz radia, prawej stronie patrząc od przodu masz prostokątna puszkę z tunerem, od niej idzie cienki pasek miedzianej blaszki i powinien on być zahaczony o brzeg obudowy. Często otwierając górną pokrywę ta blaszka odczepia się i wówczas tuner nie ma masy (słabiej odbiera) więc sprawdź, czy wszystko jest na miejscu.
Jako że radio ma już kilka wiosen, pasowało by poprawić luty na przewodzie antenowym.
Wewnątrz radia, prawej stronie patrząc od przodu masz prostokątna puszkę z tunerem, od niej idzie cienki pasek miedzianej blaszki i powinien on być zahaczony o brzeg obudowy. Często otwierając górną pokrywę ta blaszka odczepia się i wówczas tuner nie ma masy (słabiej odbiera) więc sprawdź, czy wszystko jest na miejscu.
Jako że radio ma już kilka wiosen, pasowało by poprawić luty na przewodzie antenowym.